Emma

Aktiva semesterdagar!
I måndags var min första semesterdag. Och vilken dag sedan! Sol och varmgrader - riktigt shorts-och-linne-väder. Jag hade en toppendag. Jag började med att åka till stallet och ta hand om och rida ponnyn Clifford. Vi började med en skrittur längs vägen i solskenet. Fåglarna kvittrade och blommorna (tussilago och vitsippor) blommade. Det var väldigt härligt. Sedan gick vi in i ridhuset där vi tränade på övergångar. Clifford jobbade duktigt och kändes framförallt väldigt fin i traven på slutet. Kul att rida ponny! 
 
Ponnyn Clifford 
 
Efter stallet så åt jag och sedan åkte jag ner till stan för ett besök hos frisören. Mest en planerad uppföljning och finjustering från tidigare besök i mars. Min utväxt behövde ”fadeas” mer och så behövde den numer ganska utväxta luggen en frisering. Resultatet blev jättebra! Synd bara att jag valde att gå på mitt första bodyattack-pass strax därefter vilket förstörde frisyren då jag svettades väldigt mycket. Men kul var det! Bra konditionsträning. Mycket hopp och spring. Det blir fler gånger. 
Håret fixat
 
I tisdags (igår) var det inte riktigt lika varmt ute men ändå sol så man ska väl inte klaga. Jag började åter igen med att åka till stallet. Denna dag var det fuxar gånger två som skulle få motion. Först ut blev Trizze. Vi började med en skrittur i solen och sedan jobbade vi i ridhuset med övergångar i uppvärmningen och sedan förvänd galopp och skänkelvikning i trav. Han känns riktigt trevlig. Väldigt stadig och lydig. Senare i Maj ska jag nog prova hela LA:3 med honom, han känns redo.
 
 
Fina Trizze 
 
Den andra fuxen var Gurkan! Även han fick börja med en skrittur ut innan vi red i ridhuset. Det blev ett lugnt pass med övergångar, Gurkan kändes dock ganska stressad och pigg. Han landade mer mot slutet. 
 
 
 
Fina Gurkan
 
Efter stallet var det dags för bodypump. Jag har missat mycket senaste tiden pga mycke jobb och trasig bil. Men nu är det dags att komma igång igen. Förra gången fick jag gå mer på vikterna efter uppehållet, alla muskelgrupper utom rygg, men nu var jag tillbaka på full vikt och la dessutom på lite på rygg. Det gick riktigt bra och jag kände mig stark. Nästa gång blir om en vecka och då ska jag ta samma igen. Efter bodypumpen var det produkt-utbildning med tillhörande middag med jobbet. Det var väldigt trevligt och jag lärde mig nya grejer. 
Torsk från knaust 
 
Idag har dagen återigen börjat i stallet. Gurkan och jag körde morgonpasset och idag kändes han mycket lugnare och mer som sig själv. Han är alltid pigg och framåt men idag på ett positivt sätt. Det blev fortsatt jobb med övergångar och jag är nöjd med känslan. 
Söta Gurkan
 
Efter stallet tog jag tåget till Stockholm. Det gick, såklart, inte som planerat men nu är jag iaf här och efter god middag och tågspel ska det bli skönt att sova. Imorgon lyfter planet med mig, kusin, faster och farbror till Barcelona! 
Semester
Vilken fantastisk helg det varit! Jag fick långledigt och fick ledigt redan i fredags. Lördag och söndag har varit riktigt somriga - sol och sommarvärme. Helt underbart! I början av förra veckan fixade jag balkongen. Det blev penséer, jordgubbar och smultron. Dessutom skurade jag  trallen och dammade av utemöblerna. Sedan satt jag där i solen och läste i min bok och bara njöt. Sedan bjöd jag min finaste på en god middag i solen på balkongen. Efter det tog han med mig till en avlägsen plats där vi upplevde solnedgången från första parkett, bara han och jag. Solen värmde fortfarande. Solen och hans starka armar om mig. Lycka! 
 
Söndagen blev lika varm, och inte ännu varmare, än lördagen. De vanliga söndagssysslorna gjordes men däremellan var det mest söndagsmys hela dagen. Blev också en härlig promenad i solen och värmen. 
 
Trots att jag nu har semester denna vecka så var det jobbigt att vakna till en måndag efter en sån härlig helg... men jag har mer roligt att se fram emot. På onsdag åker jag ner till Stockholm och på torsdag går planet till Barcelona med faster, farbror och kusin. 
Balkonghäng
Middag
Efterrätt
Solnedgången
Fredagsfys och fredagsmys
I torsdags jobbade jag mitt sista pass på nästan två veckor. Vila behövs, det känns i hela kroppen. Inte nog med att jag haft en sväng med början på magkatarr så har den fått för sig att ha mens också. Någonting är helt klart i obalans och kanske hängen magproblem ihop med att hormonpillren inte verkat fullt. Nu har jag iaf chansen att riktigt vila upp mig och återställa kroppen.
 
Igår var det fredag och jag hade en toppendag! Första tvättade jag (kanske inte roligast men behöver göras) och sedan åkte jag efter lunch till stallet tillsammans med E. Jag fick ta hand om och rida Trizze (Trizeps). Vi red ett dressyrpass i ridhuset och jag provade de förvända galoppernas vägar från LA:3. Trizze svarade bra och gjorde dem stadigt och lydigt. Han hade fin framåtbjudning. Vi red även igenom travdelen som även den kändes stadig. Fredagsmys i stallet! 
Jag och Trizeps 
 
På eftermiddagen gick jag på Bodypump som jag tyvärr missat allt för mycket de senast veckorna. Jag gick ner på vikterna förutom rygg och uppvärmning (som liknar varandra mycket). På tisdag ska jag gå igen så då tänkte jag öka upp vikterna till det jag brukar ta och dessutom öka lite till på rygg. Bodypumpen gick bra, jag gjorde nog klokt i att ta lite lättare så jag orkade fullt ut alla övningar. Det blev fredagsfys
Bodypump (med bla triceps) 
 
På kvällen blev det självklart lite mer fredagsmys i soffan med killen och idag har vi vaknat till en fantastisk solig morgon. Jag började dagen med att springa 5km i solen (laddar inför stenstadsloppet). Nu ska jag nog passa på att sola lite på balkongen 8 den varma solen...