Emma

Dressyrtävlingdebut
I helgen så har Gurkan (Gravantus) debuterat som dressyrhäst. Det gjorde han med bravur, det kunde nog inte ha gått bättre! För det första har han skött sig exemplariskt, lätt att lasta och ha med sig, lugn och trygg på tävlingsplatsen. För det andra kändes han väldigt fin och lydig inne på banan. Vi debuterade på lördagen i LB:2 där vi fick hela 70,50%! Högsta procenten jag har haft i just det programmet och kanske femte gången i livet jag rider på över 70% (som ni vet händer det inte varje gång). Vilken debut! I motståndet räckte det till en tredjeplacering. På söndagen red vi LB:3 och även där fick vi en trevlig ritt. Lite knepigare program och jag var kanske väl avslappnad sedan den fina debuten men inga missar och väl 67,14%. Det räckte till en andraplacering. Så vi åkte nöjda hem med två fina rosetter och trevliga omdömen. Verkligen en fantastisk debut! 
 
Fina duktiga Gurkan 
Barcelona
Barcelona
It was the first time that we met
Barcelona
How can I forget
The moment that you stepped into the room
You took my breath away
 
En fantastisk resa har kommit till sitt slut. Barcelona har bjudit på mycket trevligt för kusin, faster, farbror och mig (tacksam att jag fick följa med). Framförallt god mat och bra shopping. Och palmer, massor med palmer. Vädret har varit aningen kallt även om en varm sol ibland tittat fram. Vi har sett det vi vill se, ätit det vi vill äta och shoppat det vi vill shoppa. En riktigt bra resa mao. Vi anlände på torsdagen och reste hem på måndagen (resan hem gick dock inte helt enligt planerna då jag var matförgiftad på matten innan och ett åskoväder i Frankfurt ställde in planet - men hem kom vi). Vi hann under tiden i Barcelona gå i Parc Güell, se Sagrada da Familia och åka sightseeing buss, utöver shopping och god mat. Jag fick med mig en snygg topp, en skjorta och en t-shirt hem samt lite halsband, en nyckelring och en mugg. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aktiva semesterdagar!
I måndags var min första semesterdag. Och vilken dag sedan! Sol och varmgrader - riktigt shorts-och-linne-väder. Jag hade en toppendag. Jag började med att åka till stallet och ta hand om och rida ponnyn Clifford. Vi började med en skrittur längs vägen i solskenet. Fåglarna kvittrade och blommorna (tussilago och vitsippor) blommade. Det var väldigt härligt. Sedan gick vi in i ridhuset där vi tränade på övergångar. Clifford jobbade duktigt och kändes framförallt väldigt fin i traven på slutet. Kul att rida ponny! 
 
Ponnyn Clifford 
 
Efter stallet så åt jag och sedan åkte jag ner till stan för ett besök hos frisören. Mest en planerad uppföljning och finjustering från tidigare besök i mars. Min utväxt behövde ”fadeas” mer och så behövde den numer ganska utväxta luggen en frisering. Resultatet blev jättebra! Synd bara att jag valde att gå på mitt första bodyattack-pass strax därefter vilket förstörde frisyren då jag svettades väldigt mycket. Men kul var det! Bra konditionsträning. Mycket hopp och spring. Det blir fler gånger. 
Håret fixat
 
I tisdags (igår) var det inte riktigt lika varmt ute men ändå sol så man ska väl inte klaga. Jag började åter igen med att åka till stallet. Denna dag var det fuxar gånger två som skulle få motion. Först ut blev Trizze. Vi började med en skrittur i solen och sedan jobbade vi i ridhuset med övergångar i uppvärmningen och sedan förvänd galopp och skänkelvikning i trav. Han känns riktigt trevlig. Väldigt stadig och lydig. Senare i Maj ska jag nog prova hela LA:3 med honom, han känns redo.
 
 
Fina Trizze 
 
Den andra fuxen var Gurkan! Även han fick börja med en skrittur ut innan vi red i ridhuset. Det blev ett lugnt pass med övergångar, Gurkan kändes dock ganska stressad och pigg. Han landade mer mot slutet. 
 
 
 
Fina Gurkan
 
Efter stallet var det dags för bodypump. Jag har missat mycket senaste tiden pga mycke jobb och trasig bil. Men nu är det dags att komma igång igen. Förra gången fick jag gå mer på vikterna efter uppehållet, alla muskelgrupper utom rygg, men nu var jag tillbaka på full vikt och la dessutom på lite på rygg. Det gick riktigt bra och jag kände mig stark. Nästa gång blir om en vecka och då ska jag ta samma igen. Efter bodypumpen var det produkt-utbildning med tillhörande middag med jobbet. Det var väldigt trevligt och jag lärde mig nya grejer. 
Torsk från knaust 
 
Idag har dagen återigen börjat i stallet. Gurkan och jag körde morgonpasset och idag kändes han mycket lugnare och mer som sig själv. Han är alltid pigg och framåt men idag på ett positivt sätt. Det blev fortsatt jobb med övergångar och jag är nöjd med känslan. 
Söta Gurkan
 
Efter stallet tog jag tåget till Stockholm. Det gick, såklart, inte som planerat men nu är jag iaf här och efter god middag och tågspel ska det bli skönt att sova. Imorgon lyfter planet med mig, kusin, faster och farbror till Barcelona!