Emma

Flying over the fences
Igår var det äntligen måndagshoppning igen, blev ju ingen förra veckan då det var teorivecka då. Jag fick Chelsea som vanligt och det gick faktiskt riktigt bra. Vi hade en rolig övning som krävde planering och noggrann ridning men som även tillät oss att hoppa lite högre. Chelsea gjorde som vanligt sitt bästa och det kändes jättebra. Mitt i lektionen gjorde jag dock något dumt, jag försökte fläka av henne (trycka av långt ifrån) på en oxer och Chelsea blev förvirrad. Det fanns nästan ingen annan utväg för henne än att stanna och vika undan. Det oturliga var att jag åkte av när hon gjorde det, dels för att jag lätt åker av och dels för att jag redan var framåtlutad då jag försökte trycka av henne. Dumt gjort! Hade jag bara hållit kvar så hade vi kunna få mindre galoppsprång och kommit nära och då hade hon nog med säkerhet hoppat. Upp igen, gör om, gör rätt! Och det gjorde vi, resten av lektionen gick jättebra. Egentligen var alla anridningar och språng jättebra förutom den grova missen då jag för ett ögonblick miste förståndet. Hindrena höjdes så ena hindret var 1m. Jag vet att det är lågt för andra men för mig var det högt, speciellt då jag inte riktigt litar på hästen och då jag just fått markkontakt så tyckte jag det var extra duktigt att inte backa ur. De flesta andra i gruppen fick sedan hoppa lite högre men jag nöjde mig med min fina runda. Chelsea är väldigt rolig när det blir rätt, då känns sprången så lätta. Men hon är lite klurig också för hon kräver ridning. Hon vill ha jämt stöd - inte för mycket, inte för litet - av både skänkel och hand och ett jämt tempo med lite fart i. Men som sagt gick det superbra igår och för er som vill spana in hoppningen på film så finns den här: http://youtu.be/W8MIpiBfsPo 
 
Här åker jag, väldigt oelegant, i backen
 
 
 
Sen gick det jättebra med fina Chelsea
 
Före hoppningen igår red jag Uffe. Hade även turen att få rida honom i söndags och då red vi ut till åkern och tog några varv där i trav och galopp. Det var mysigt men blåste ganska mycket. Åkern kändes fin och var nyklippt. Ett lagomt lugnt och mjukt pass. Idag åkte kandaret på och så trimmade vi på banan. Började lösgörande med övergångar och mycke böjt spår. Sedan tog vi en skrittpaus för att sedan göra lite byten och skolor. Uffe kändes riktigt fin och kom upp bra i formen på kandaret. Han är så lydig också, en riktig fröjd att rida! Vi avslutade med en skrittur i skogen där Våfflan fick följa med. Hon älskar verkligen Håkmark! 
Selfie med en duktig Uffe
 
Igår åkte jag och Våfflan förbi på Hööks för att köpa ett snyggt rosa halsband till henne och ett snyggt rosa pannband till mig. Båda produkterna stöttar rosa bandet vilket innebär att en del av intäkterna går dit. Klart man vill stötta! När vi var där så hade de 15% rabatt på hela hundsortimentet så jag passade på att köpa ett lite tunnare täcke till Våfflan eftersom att hon bara har två väldigt tjocka för de kallaste vinterdagarna. Hittade ett snyggt brunrutigt som dock blev lite stort men jag tycker det funkar ändå. Är ganska övertygad om att ett mindre hade blivit för trångt. 
Matchar superfint i våra rosa produkter
 
Våfflans fina nya täcke 
 
Efter avramlingen igår har jag jätteont i mitt finger! Långfingret på höger hand. Jag kanske landade på det? Det gör jätteont, är blått och svullet och vill liksom inte riktigt vara med... Men det går att röra så det kan inte vara brutet. Det får väl vila ett tag antar jag. Tur det inte var pekfingret för då hade det blivit svårt att skriva det här inlägget!