Emma

Grand Slam!
I helgen har jag och Guzzman tävlat på SURF. Det blev en intensiv utomhus-termin för oss med tre tävlingar helgerna i rad men nu är det inga fler fram tills mitten av oktober. Guzzman har fått vila och gör omväxlande saker, som att gå i skogen, mellan helgerna så han verkar ha tagit det bra. Han var dock lite trött idag. 
 
Igår hade jag väldigt dåligt flyt på morgonen (före tävlingen). Så där så att man blev irriterad på småsaker. Kanske var jag lite nervös eller kanske lite stressad och dessutom hade jag sovit dåligt. Jag hade oflyt i nästan allt jag gjorde som att lufta en 25kg fodersäck från bilen till en pira, ställa ner fodersäcken och få pirans handtag i huvudet. Eller som att steka köttfärs och flötsligt sprätta ut köttfärsen över hela köket när man skulle röra om. Sådant oflyt hade jag. När det var dags för tävling vilket var senare på dagen så hade väl flytet hunnit ikapp mig lite och jag kände mig inte så klumpig och hjälplös längre. Till min hjälp på tävlingen hade jag världens bästa Alice som följde med. 
Alice och Guzzman 
 
Vi startade MsvC:1 och eftersom att han var lite väl på G under förra helgens tävling så red jag väldigt "safe". Jag lät honom gå lite lugnt och höll i lite ifall att han ville iväg. Det resulterade ändå i en fin, jämn ritt utan större missar men som saknade lite power. Vi fick 64,68% och med det vann vi klassen på 6 startande! 
 
Nöjda segrare
 
På söndagen (idag) var planen att debutera MsvB i MsvB:4 men det vara bara jag anmäld. Så bråttom har jag inte tänkte jag och bytte till MsvC:2 istället. Tur var väl det för vi blev bara 3 startande (Annars hade det inte blivit någon klass). Denna gång hade Guzzman samma lugn och jag vågade rida på lite mer. Lite mer tryck tyckte jag ändå, bättre flyt och inga större missar idag heller. Dock lägre procent då det gav 62,22% (det var olika domare). Jag tyckte att vi borde ligga högre på en jämn ritt utan missar men det räckte ändå till vinst så jag ska väl inte klaga. 
 
Ur programmet
Nöjd ryttare sur häst 
Glad häst
 
På riktigt Grand Slam i helgen, inte varje helg man kommer hem med två blågula. Men vet ju aldrig när man får leda ett ärevarv igen så det gäller att passa på. Är hitintills mer än nöjd med min fina häst! Han är supertrevlig i all hantering, han är snäll i skogen, han är duktig på att hoppa och han ger en helt underbar känsla när han går bra (för det mesta alltså)! Vi har hunnit göra fem dressyrstarter under vår korta tid tillsammans, alla i MsvC, varav tre har varit vinster och en en 3:e placering. Förutom ritten på hemmatävlingarna, där vi fick 59% trots alla missar, har vi legat mellan 62-67% på våra starter. Helt fantastiskt då jag vet att vi kommer kunna göra det bättre i framtiden då vi känner varandra bättre. Jag kommer kunna parera mer då han är spänd och trycka på mer då han är lugn. Ser verkligen fram emot vår framtid tillsammans!
Grand Slam i helgen 
 
Guzzman kändes lite trött idag, inte så konstigt, så nu planerar vi en vilodag och en skrittprommenad i skogen. Blir välförtjänt för oss båda. I oktober blir nästa tävling då vi debuterar i MsvB och dessutom tänkte slåss om Klubbmästerskapet. Tills dess ska vi göra lite oseriösa saker också inte bara dressyr.