Emma

Julhelgen
Haft en helt fantastisk julhelg!! Firat hos min mormor och morfar en bit söderut (härifrån räknat). Jag och min syster anlände dit "dan före dan för dopparedan" på kvällen, då var våran ena kusin redan där. På fredagen (dan före julafton) så började vi med att baka lussebullar i massor. Otroligt goda blev de och vi hade väldigt trevligt!


Efter bullabak (och en del bullätande) så gick vi ut i snön (ja, vi hade faktiskt gott om snö) och funderade på vad vi skulle hitta på. Snön var ju perfekt för lite snögubbsbyggande så vi satte alla tre (jag, syster & kusin) igång och rulla bollar. Dock så blev bollarna väldigt fort stora och tunga så vi fick kämpa på ganska bra för att få dem på plats. Till slut fick vi oss en rejäl snögubbe på säkert 180cm (minst). Han fick kvistar till armar och en morot till näsa.


En boll (snarare att klot) som vi hade råkat rulla för stort gjorde vi sedan till en liten snöjulgris. Vi döpte grisen till Holger och gubben till Sigurd (ni som sett Sunes Jul avsnittet "Julbaket" kanske förstår). Dock så smälte de litegrann sen när det blev plusgrader, Holger tappade öronen och Sigurd näsan. Han kanske borde ha hetat Michael Jackson istället!


På Julfatonsmorgonen började vi med att kliva upp och se julkalenderns sista avsnitt (och första för mig som inte följt den), sedan såg vi nått annat jul program för barn. Efter det så gick dagen lite segt, mormor fixade och grejade men vi bara väntade. Kl 1 så var det fika och några andra släktingar kom över. Sen blev det "Kalle Anka" och efter det middag, och en riktig julbordsmiddag vill jag lova! Har ätit så mycket att jag fortfarnade inte är hungrig igen. Det bästa var ändå mormors hemmagjorda köttbullar. 

När gästerna hade gått så såg vi "Karl-Bertil Johnsson" och sen öppnade vi julklappar. Jag fick bla små prydnadstomtar av mormor och morfar och en burk med hemmagjort godis och en mössa (som hon stickat själv) av syster. Efter det så såg vi på "Svensson, Svensson" (min favorit på julafton). Sen borde vi gått och lagt oss men jag och syster fastnade självklart framför "Sällskapsresan"... 


Juldagen började vi med att gå i Julottan kl 7 på morgonen i Hanebo kyrka, var väldigt trött men det var ändå lite mysigt. Sen blev det lunch och sen satte vi oss på bussen och åkte hem. Väldigt nöjd med julfirandet hittills och mer kommer det bli!  
Julen
Åh himmel och pannkaka -Julafton om 3 dagar! Var ju nyss som vi inte hade nån snö och konstaterade hur långt det var kvar till Jul. Mycket ska göras... Tack och lov så har jag inhandlat (i princip) alla julklappar. Imorogn åker jag och syster-yster till mormor & morfar för att fira julen där. Så nu är det städning och packning som gäller! Man vill ju helst komma hem till en ren och fin lägenhet på söndag. Och helst vill man ju ha med sig rätt saker så man ser någorlunda fin ut på aftonen. Aja, det blir nog bra.

Eftersom att jag åker bort så vill jag passa på att hälsa GOD JUL till er alla!
Hoppdebut
Nu har Lelle gjort sin hopptävlingsdebut, inte på riktigt dock men en bra smygdebut på årets "Julklappshoppning". Tack och lov så har jag lagt ner projektet med att jag själv ska hoppa och istället anlitat ett proffs (Elias). Kan säga att det var nervöst nog att stå på backen! Fast det hade det inte behövt vara för allt gick ju superbra!

Först hoppade de 70cm, och rev inte ett enda hinder. Sen hoppade de 90cm, och rev då samma hinder två gånger. Men vad gör det när det ser så bra ut i övrigt?! Inte hunnit träna så väldigt mycket heller så det blir nog bra när Lelle hittat tekniken ordentligt. Kanske tufft också med två klasser på debuten men resonerade så att bara 70cm skulle bli lite löjligt (nu när jag slapp, annars hade det nog bara blivit 60cm) och att gå in i 90cm direkt kändes lite svårt (var säkert inte det men ändå), så då fick de en uppvärmingsklass. Helt otroligt vad duktiga de va!
 

Nu har vi lyckats klara alla mål vi hade med denna höst - börja bytesträna, börja kandarträna och hopptävlingsdebutera. Nu blir det nog lite vinterlungt och sen tränar vi igång igen inför nästa säsong! Åh vad kul det ska bli!