Emma

En endorfinkick!
I kväll galopperade jag och Guzzman på gräsängen. Finns det någonting underbarare i världen? Som att en hästflicksdröm går i uppfyllelse. Helt magiskt! Det ska jag leva länge på. 
 
Helgen och första halvan av säsongens tävlingar
I helgen startade jag och Guzzman på Sundsvalls Fältrittklubbs dressyrtävling. Igår red vi MsvB:4 och idag debuterade vi MsvB:5.
 
Igår var första gången som jag åkte helt själv, utan medhjälpare, med Guzzman (gjort tidigare med Lelle). Det gjorde mig lite spänd pch nervös. Det är ju ändå lite att greja med när sadeln ska på och transportskydd av. Jag har ju bara två armar. Jag vaknade redan 14:30 på morgonen då jag var så stressad över detta. Det hade jag inte behövt vara för Guzzman är en cool och rutinerad kille. Han stod jättesnällt medan jag, hållande längs ut på grimskaftet, for runt och fixade med allt. Han är så bra att hantera. Står snällt i transporten på tävling och aldrig något problem att lasta. På tävlingsplatsen var det lätt duggregn. All framridning skedde i ridhuset där det blev rätt rörigt då de hade klasser på två banor parallellt. Men vi trängde oss in där, inte helt avslappnade i miljön någon av oss. Fick ganska lagom framridning tidsmässigt men red inte jättebra så när vi kom in på banan var han inte helt eftergiven och framme för skänkeln. Det resulterade i lite missar i galoppen. Traven kändes dock bra och det är där vi har fått de bättre poängen så det var nog väldigt rätt bedömt. Han brukar vara bättre i skritten och galoppen men igår var han spänd och vi fick många missar som kostade poäng. Vi landade på 60,22% trots flertalet 5:or och jag får konstatera att vi har en hög lägstanivå. Inte helt nöjd med ritten men väldigt nöjd med allt annat runtomkring. Guzzman kunde ju inte rå för att både han och hans ryttare var spända. 
 
Idag tog vi revansch! Idag sken solen men det blåste mycket. Framridningen var aningen lugnare och jag var mycket mer avslappnad nu när jag visste att det inte var något problem med hanteringen runt sadling och sådant. Jag kom till ridning och fick fram honom fint trots att det var trångt I ridhuset. På banan var han lydig. Han har tidigare aldrig startat MsvB:5 så det blev debut för honom men också för oss tillsammans. Själv var det 8 år sedan jag red klassen, då med Rinaldo... Vi fick ett riktigt fint flyt genom programmet och den största svårigheten, bytesserien, gjorde han lekande lätt. Det är ett knepigt program och mycket kan bli bättre men jag är väldigt nöjd med genomförandet som debut. Vi fick fina 64,8% och hamnade två utanför placering i det hårda motståndet. Väldigt nöjd med det! 
Jag och finaste Guzzman
 
Sammanfattningsvis av denna halva av säsongen nu innan sommaruppehållet så har det gått riktigt bra. Vi har startat 6 stycken MsvB och ridit alla på över 60% varav majoriteten har legat på över 64%. Vi har på de ritterna fått en vinst och en 2:a placering. Ändå har vi mycket kvar att ge! Nu blir det en lugnare period och nästa tävling är inte förens i augusti.
 
Nu tänker jag avsluta en lyckad helg med ett biobesök!
Första veckan
En hel vecka har gått i Sundsvall! 
 
Jag fick en mjukstart på mitt nya jobb. Jobbade måndag och tisdag, ledig onsdag, kompledigt torsdag och fredag och ledig helg. På onsdagskvällen var det dock after work som jag fick vara med på. Det känns jättebra med jobbet. Alla är så snälla och trevliga. Men jag känner mig inte varm i kläderna direkt. Men det kommer nog bli jättebra och jag känner att jag nog kommer att trivas. Jag saknar faktiskt jobbet lite nu när jag varit ledig i tre dagar. Det blir ensamt här i Sundsvall i min stora lägenhet. 
Snygg i workoutfiten
 
Sundsvall kallas drakstaden och här är det varje vår en drakparad där olika företag målar drakar som sedan ställs ut på olika platser i stan. Det ska vara 45 drakar utspridda enligt den informationen jag har hittat. I onsdags gick jag på drakjakt och försökte hitta alla drakarna. Jag tänkte att det borde vara ett utmärkt sätt att lära känna staden på. Jag hittade 34 stycken i alla fall. Får leta vidare en annan dag. Jag älskar drakarna, ger stade ett slags lekfullt liv. 
 
 
 
Jag älskar drakarna
 
Guzzman har tagit flytten bra. I måndags trimmade vi lite dressyr, sedan fick han vila i tisdags och i onsdags gick vi ut på promenad. Igår trimmade vi på banan med gramman och jobbade med lösgörande övningar. Idag red vi i rund låg form bara mjuk och lätt. Bästa uppladdningen för oss inför tävling. Lösgörande någon dag innan och sedan bara ett mjukt trevligt pass dagen före. I helgen ska vi starta MsvB:4 imorgon och MsvB:5 på söndag. Det blir debut i MsvB:5 för oss som ekipage och för Guzzman. Det blir spännande. Båda klasserna ingår i Norrlandsmästerskapet också men motståndet är hårt och Guzzman har presterat så fint på de sendaste tävlingarna så jag är nöjd om vi får trevliga ritter och målet är att klara 62% i MsvB:4 och 60% i MsvB:5. Efter denna tävling så ska vi inte tävla förens i augusti men efter vilan i vintras så blir det nog ingen hel vila för Guzzman utan bara lite lugnare. Mycket möjligt att vi tränar lite hoppning under tommaren och sedan måste vi ju befästa piruetter och serier inför debut i MsvA. 
Jag och Guzzman red igår för allas lika värde och allas rätt att vara olika