Emma

Tidig kväll!
Klockan 21:20 och redan nerbäddad i sängen. Tanken är en film innan sömn så det kanske inte blir så duktigt som det låter. Tävling imorgon så det skulle sitta fint med en ordentlig nattsömn. Vi är laddade! Jag och Mindy ska starta LA:4 på SURF och har fått en superbra uppladdning. Lugnt lösgörande pass i onsdags, träning för Marc med genomgång av program (som gick jättebra) i torsdags, skrittur i skogen igår och avstämning idag. Idag var hon verkligen superfin, har en bra känsla och (förhoppningsvis) bra plan inför morgondagens framridning. Hur det än går så ska vi ha roligt! Är ju trots allt bara andra starten hittills så man kan ju inte ha så höga krav. 

Tävling imorgon! 

Hur glad och peppad jag än är så kan jag inte låta bli att också vara lite sorgsen då Metallica blev sold idag. Eller sorgsen på ett sätt då jag tycker väldigt mycket om henne men också glad då jag tror att det kommer bli riktigt bra med den nya ägaren. Kan inget annat än att önska grattis till en så fin, snäll och duktig unghäst och önska dem all lycka inför framtiden. Men är inte mer människa än att det i hjärtat känns lite ledsamt också. Men efter den fina tid man fick tillsammans så tycker jag att jag får unna mig det. 
Sista bilden från Metallicas rygg

Idag har mammas unghäst Transparante Blanche, även kallad "Äpplet", flyttat in hos Gyllengahms i Håkmark. Känns som att det kommer bli riktigt bra. Ska bli spännande att följa hennes utveckling och hjälpa till på vägen. Hon är en väldigt trevlig och snäll 3-åring.
"Äpplet" spanar in nya hagen 

Det blev mycket häst i detta inlägg (det är väl det mitt liv mest består av också). Kommer en rapport sen efter morgondagens start! Nu ska jag ladda ner så jag imorgonbitti (tidigt) kan ladda upp!  
Vad gör man nu då?
Efter gårdagens bakslag så blev trots allt inte resten av dagen så tokig. Jag åkte hem till Hanna som var bakis och hade tvättid. Hon mötte mig på gårdsplanen i morgonrock och solbrillor (vilken kvinna). Vi drack te, dansade, skrattade, grät, bytte tvätten, gick och handlade, åt kladdkaka med vaniljkvarg och såg på pip-Larssons (sova när min dotter är borta i natten?!). Hur kan man inte vara glad efter en sådan dag? Tack för att du gjorde min dag Hanna! 
Coolaste bruden i stan!
Jag hjälper till med tvätten... 

Efter besöket hos Hanna så åkte jag till stallet och red fina Mindy. Blev ett ganska lätt pass med övergångar och tempoväxlingar för att hon ska bara mjuk inför kvällens dressyrträning för Marc. Hon var lydig och jobbade bra. Efter ridningen åkte jag hem någon timme och passade på att handla och laga lite mat innan jag återvände till stallet och höll träning för duktiga Elin och Bulan. Sån utveckling! De är verkligen jätteduktiga och passar så bra tillsammans. Kul att följa! 

Kvällen avslutades sedan med Disneyfilm i trevligt sällskap (vad är det med dig, har du aldrig sett en panda-häst förut?). När jag kom hem (kanske väl sent men jag behöver ju ändå inte plugga just nu) och kvällsrastade lilla Våfflan så var det ett vackert norrsken. Ja, jag vet vad ni tänker - Norrsken i augusti? Men jag har idag uppmärksammat att det var fler som sett det. Vackert var det iaf. 

Idag har jag skrivit kalligrafi (eftersom jag inte har något liv och inte ens behöver plugga). I några timmar till och med. Lyssnat på Brucean och skrivit hans vackra ord i vacker skrift. Har börjat med en ny stil nu, fraktur, och lämnat old English lite. Gick förbi Åkerbloms och skaffade lite nya kalligrafipennor efter att jag och pappa ätit lunch på Droskan. 
Old English 
Fraktur

Nu har jag just kommit hem efter att ha ridit Metallica. Vi hade ett mysigt dressyrpass i paddocken med lite övergångar. Sen avslutade vi med en skrittur i skogen. Hon är en väldigt fin och trevlig liten 5-åring. Senare ikväll ska jag tillbaka och träna med Mindy för Marc. Ska bli jättekul! 


Metallica och jag var fint matchade i rosa, cerise, grått och svart
Fuck my life!
Jävla helvetes skit! 

Kom till östra paviljongen idag (relativt) redo att skriva omtentamen i sjukdomslära. Blev lite nervös när den inte fanns med i någon sal, ännu mer nervös när det visade sig att den inte skulle skrivas idag. Ringer studievägledaren och undrar och får veta att den skrevs igår... Undrar då när den tenta som jag planerat in på lördag ska skrivas och den var tydligen förra veckan! Visade sig att den filen med tentamenstider som ligger på våran databas är gammal och har uppdaterats på en annan hemsida. Där har ju givetvis inte jag kollat... Blir så arg, ledsen och besviken på mig själv! Man tycker ju att någon borde ha reagerat då jag anmälde mig till tentorna och skrev de här datumen men i slutändan är det ju ändå mitt eget ansvar. Faaaaan! Allt plugg, all tid, all energi... 

Blir en tuff höst känner jag...