Emma

SvampBob
Gjorde min egen SvampBob Fyrkant ikväll! 


Visst blev han galet snygg och sjukt lik? 
Imorgon vänder vinden!
Imorgon vänder vinden då mitt lilla yrväder äntligen kommer hem och rör runt mitt liv igen! Som att vara fångad av en stormvind ska jag (förhoppningsvis) få ordning på motion, sömn och avkoppling nu. Alla rutiner, ja hela livet kommer falla på plats då mitt fina lilla hjärta kommer hem. Som jag saknar henne. Jag saknar henne så det gör ont i mig. Min bästa vän. Men imorgon kommer hon! 

Våfflan! 

Imorgon är också mitt sista långa pass på sommarjobbet, nästa vecka jobbar jag bara 10-16 och sedan är det färdigjobbat. På sommarjobbet iaf. Ska ju fortfarande extrajobba. Tror jag kommer sakna kollegorna en del, de är helt underbara! Men vem vet, kanske hittar vi på något bus tillsammans i framtiden? 

Uffe har fått en lugn vecka i veckan. Jag har kommit igång med plugget och dessutom ridit Mindy och Metallica i veckan så då blev det så sent för ridning av en till häst. Men nästa vecka ska han få gå lite mer. Red iaf i tisdags då vi var ute på åkern och galopperade lite. Jättemysigt och Uffe var pigg och glad. 

Uffe 

Mindy gick i tisdags träning för Marc. Vi red ute i paddocken och fokuserade på LA:4, på tränsbett denna gång. Måste säga att hon gick sjukt bra. Riktigt fin i formen och som vanligt lydig. Känns bra inför nästa helg då vi ska tävla på hemmaplan. Blir dressyrtävlingsdebut för henne då och den gör vi i just LA:4. Men vi känner oss redo! Ska bli jättekul. Igår tog vi en sväng i skogen och man hade ju kunnat tro att hon skulle vara lite trött men icket! Pigg och glad sprang hon på. Kul med så glada hästar!Fina Mindy på Marc-träningen
Mindys öron i skogen

Idag har jag ridit Metallica. Vi var i lilla ridhuset och jobbade med övergångar. På slutet kunde vi inte låta bli att göra några byten också. Gick rätt bra, två helt rena på hjälpen. Väldigt duktig för en femåring! Imorgon fortsätter vi men då tror jag att vi ska rida ute. I helgen ska hon och Mindy hopptävla på SURF men då ska jag ta hand om fina Monne och Dino igen så det går ingen nöd på mig. Uffe ska också få gå lite då. 

Livet rullar på, det går bra nu,
Här saknas bara en och det är du!
Jag saknar din värme, att ha dig här,
Kanske saknar du mig också, var du än är? 
Men snart är vi åter tillsammans,
Då är du min och ingen annans! 
❤️

Jobbigt nu...
Jobbigt nu för fröken "gnäll-Berg"! Jag verkar typ ha blivit förkyld. Eller, hur blir man "för-kyld" i dessa varma väder? Har väl fått nått virusskit i kroppen. Har inte tid att vara sjuk!! Vill minnas sist jag blev sjuk och trotsade kroppens krav på vila. Det var efter en onykter vecka i Åre som jag kom hem med en ordentlig förkylning. Men inte brydde jag mig om det och körde på som vanligt vilket ledde till att jag fick halsfluss och låg med svullet ansikte i 40 graders feber och spydde varje gång jag läste en tidning eller såg på TV (balansen sitter i örat och jag var väldigt svullen runt halsen ända upp mot öronen, därför blev jag i princip åksjuk av att läsa eller se TV). Dessutom behövde jag medicinering fyra gånger varje dygn... Faktiskt den enda gången jag ringt och sjukanmält mig från jobbet! Tack och lov känns inte denna förkylning så långt gången, lite irriterad i halsen och lock i öronen. Idag har hostan och nysningar smugit sig på men nu ikväll känner jag mig ändå helt ok. 

Började inte dagen så bra heller. Pga locket i öronen vill jag gärna använda lite tops. Tar ur två tops ur förpackningen och lägger tillbaka den lite slarvigt utan att stänga den varpå hela asken faller - i slow motion - och sprider ut tops över hela mitt badrumsgolv. Ett tag tittade jag åt ett annat håll för och tänkte att det kan inte vara sant men när jag tittade tillbaka så låg fortfarande tipsen där så jag fick vackert städa upp...

Sista timmen på jobbet idag fick jag hicka. Försökte verkligen välja orden mellan hickningarna så att ingen kund skulle märka. Och ibland fick jag säga några ord, göra paus, hicka och sedan prata vidare. Hickan har nu hängt med lite hela kvällen. Kan ni tänka er hur det låter i en hostattack? "Host-host-hohiiiihst-host" 

Ikväll har jag, som vanligt, varit och ridit. Efteråt åkte jag, som alltför vanligt, förbi Ica. Jag går in, i mina ridkläder och pratar i telefon (med mamma). När jag strosar in mitt i ett samtal är det en tant som undrar om jag jobbar där. Eh, nää? Om jag var Ica-handlare hade jag iaf blivit ganska sur om min personal gick runt i hästluktande ridkläder och pratade i telefon. Men men, det kanske är någon slags pondus jag utstrålar som får en att tro att jag äger placet eller åtminstonne vet vart saker finns där. 

Nu ska jag nog försöka somna. Och på tal om det, när jag ändå är i gnäll-tagen. Kanske är det rent av anledningen till gnällandet. JAG.KAN.INTE.SOVA!!! Det är helt enkelt för varmt! Så drygt när man är dödligt trött och sedan finns det igent som kan få en att somna ändå... Häromnatten gick jag upp typ vid 00:30 (efter att troligast ha gått och lagt mig vid 23) och fick lov att ta en kall dusch (kanske var då jag blev förkyld) för att kunna somna. Krävs också minst ett glas vatten per natt för att inte torka ut... 

Roger in, Roger ut, Emmas gnällande är nu slut! 

Någonting positivt är ju det mysiga regnet som gudarna behagat att ge oss. Uppfriskande, fräscht och alldeles underbart! Dock är jag lite skraj för åska. Eller det är typ en skräckblandad förtjusning. Så länge jag känner mig trygg så går det bra, då kan det till och med vara lite mysigt med åska. 

Alla behöver det någon gång.
En känsla av närhet, något som säger "det är okej",
"Du är okej".
Att inte vara ensam.
Alla behöver någon gång en kram