Emma

Dressyrtävling i Timrå
Då var det gjort - MsvA-debuten med Guzzman! Åtta år sedan jag senast red hatt-och-frackklass. Åh vad kul det var! Och svårt... Utmanade, utvecklande, inspirerande och alldeles alldeles underbart. Jag hade en riktigt fin känsla efter torsdagens Åsa-träning. Bra form och bjudning och lätt för samling. Tyvärr drog vi på oss riktiga grova missar och lite för många. Landade på dryga 56% vilket inte återspeglar den trevliga känslan men man kan inte räkna med så mycket mer på en dålig halt i inridningen, skyggning i en öppna, spark mot skänkeln i ett byte, räknemiss i serien och dessutom en felridning! Dock är alla missar sådana som troligast kommer funka i framtiden. De var verkligen stora och grova men det är härligt att veta att poängen inte beror på bristande kvalitet utan på missar. Det kommer nog bli bra med tiden. Jag visste också att piruetterna inte riktigt är befästa. En domare hade oss dock, trots dessa missar, på 58%. Jag är jättenöjd! Det var svårt och jättekul och jag har en fantastisk häst som alltid ger sitt allt. Kärlek till honom! Intressant sak var att jag var ganska ensam om (iaf vad jag kunde se) att rida på tränsbett, alla andra hade kandar. Var också ensam om att ha hatt så i framtiden blir det nog hjälm. Hatt är nog lite omodernt men några hade det i st Georges. Ska bara skaffa mig en lite snyggare hjälm... 
Jag och Guzzman 
 
Även Hayco fick vara med och tävla I Timrå. Medan Guzzman endast startade MsvA:1 på lördagen fick Hayco starta LA:3 på söndagen. Han kändes fin på framridningen men har känts lite trött veckan innan. Han är bara 6 år och har växtperioder ibland. På tävlingsbanan var det tungt efter refn under natten och vi båda fick jobba i vattenpölarna för att visa upp oss. Han kämpade bra med fina skänkelvikningar och förvända. Väldigt trevliga travökningar fick vi till vilket gav 7:or. Tyvärr bröt han av i galoppen på ett ställe vilket drog ner. Vi landade på dryga 65% och tog en 3:e placering. 
Jag och Hayco 
Bra upplägg!
Efter helgens tävlingar i Umeå har Guzzman fått en vilodag i måndags då han bara fick vara och sedan en skrittdag i tisdags då vi gick ut och gick en sväng längs vägen och sedan ut på ängen där han fick beta gräs. 
 
I onsdags red vi ut på ängen och galopperade. Guzzman tyckte det var kul. Han till och med bockade lite. Som tur var är han mjuk i sina bocksprång. Det var väldigt mysigt att galoppera runt i gräset. Vi log nog bådatvå. 
Redo för galopp på ängen
 
Igår (torsdags) red vi träning för Åsa. Åsa är otroligt bra, hon tar mig och Guzzman till nya höjder. Det finns så mycket i honom och han gör verkligen allt man kan om man bara ber honom. Jag måste ju bara våga göra det. Jag får väldigt mycket bra tips och verktyg från våra träningar och jag tycker vi har utvecklats mycket den sista tiden. Man ska ju bara våga ta fram det där bästa på tävling sedan också. Denna gång jobbade vi med samlingen. Guzzman har lätt för sig och kämpar på bra. Sedan gjorde vi serier i vart 4:e. Det gick från bra till riktigt bra utifrån den utbildningsgraden vi är på. Sista serien var samlad, rak och slutade vid rätt bokstav. Annars blir det lätt att hans galopp blir för stor och då ryms inte alla byten nästan. Han är väldigt jämn i antalet och lydig på hjälpen så utmaningen ligger i vägen och tempot. Inte helt lätt men det blir bättre. Vi avslutade med att rida genom MsvA:1 som jag och guzzman ska starta, debutera, på lördag. Det gick riktigt bra tycker jag. Fint flyt i skolorna, ena piruetten helt okej, satte serien. Mycket kan bli bättre men mycket är också bra. Jag känner att vi är så redo vi kan bli nu!
Guzzman i en travsluta
 
Idag blir det ett lätt pass i låg rund form inför lördagens start. Tänk att jag äntligen, efter att ha kämpat så med att försöka kvala Lelle, ska få starta MsvA:1 igen. Det var åtta år sedan sist. Men jag har provat fracken och hatten och de sitter lika bra nu som då (kanske till och med bättre). Efter helgen kan jag dö lycklig! Det blir debut med hatt. Kanske lite old fashion idag då många rider med hjälm istället men "på min tid" var det en grej att ha hatt. Dessutom har jag en jättefin hatt från London så den måste ju bara användas efter att knappt ha fått se dagens ljus på åtta år. Fracken kan tyckas omodern, det är den. Bara en vanlig frack. Men det är iaf en frack. Ska skaffa en ny i vinter som kanske är lite "coolare". Vi gillar ju att synas. 
Samma hatt och frack som från min MsvA-debut med Rinaldo 2008