Emma

Halloween
Ja det finns ju många åsikter om när Halloween egentligen är, är det någon som vet? Tror det är på onsdag eller torsdag men att det faktiskt ska firas nu under denna helg. Många håller nog med om det såg det ut som på fredagkvällen/natten iaf. Däremot firas Allhelgona nästa helg. Nåväl, hur det än går till så bastämde jag, M & V och för att fira i fredags för det var enda dagen på två veckor som alla kunde (jag jobbar natthelg nästa helg), man får ju ta det när man kan, bättre tidigt än sent och bättre sent än aldrig... Hade många funderingar på vad man skulle vara. Första tanken var nog Clintan i dollar-triologin men den slog jag snabbt bort. Sen var planen Zorro men det blev ängel, passade bra då M var djävul. Vi var så grymt snygga (alla tre)!! Och galet kul hade vi också alla tre!! Måste nog säga en av de bästa utgångarna detta år för mig!
 
Jag & M som, ja det ser ni väll?
 
Självklart ska ju Lellis också vara med och fira! Han har ju hittills inte missat en högtid i år. Blev spindelnät med små spindlar i man och svans och en luden, jättespindel i pannan. Fast lika glad va han för det, den lille sötisen!
 
 
Säsongens sista tävling
 Då va säsongens sista tävling över. Känns ganska konstigt att det bara är två år sedan som min häst på dessa tävlingar (URFs Oktoberdressyr) debuterade på tävlingsbanan för första gången. Red LB den gången, men detta år va det MsvB som gällde. För ett år sedan debuterade han i MsvC vid dessa tävlingar. Man kan inte konstatera annat än att det går framåt.
 
Vilken avslutning på säsongen sen! Började med att rida FEI inledande program för juniorer (MsvB) på lördagen. Fick riktigt fint flyt och inga missar förutom stuts och bus i båda bytena (som gav 4or i betyg). Fick procenten 61,77% (fjärde hästen jag ridit MsvB på över 60% med) och är otroligt nöjd med det! Inte nog med en bra procent, ingen annan deltagare i klassen fick bättre så vi vann! Helt galet! Vem hade kunnat ana att min söta lille häst skulle få sig en vinst i MsvB?!
 
På söndagen så började vi med att rida MsvC:2 med målet att få bra procent (helst över 62%) och en placering. Hade bestämt mig för att det skulle bli våran sista MsvC om det gick bra och att vi då bara skulle satsa på MsvB inför nästa säsong. Fick riktigt bra "go" i Lellis och förutom dåliga bakdelsvändningar och en miss i ett enkelt byte (jag och Lelle var på väg åt var sitt håll i fattningen) så blev det ett riktigt fint genomförande. Fick ihop 62,44% och knep en 4e placering. Riktigt nöjd!
 
Avslutade helgen och söndagen med att rida MsvB:2 med KM (klubbmästerskap). Kan säga att hästen var väldigt trött och ryttaren också... Blev lite missar, dålig ryggning (som vanligt) och miss i ett byte  men ändå "bara" dryga 56%. Inte så nöjd med denna avslutningen men måste försöka fokusera på att jag hade en otroligt positiv och bjudande häst trots att han var trött. "Slapp" placering i KM och slutade just utanför (ville inte få det med det resultatet). Blir nya tag nästa år då blir det enbart MsvB, ska träna som tusan i vinter!
 
Min vackra Don Leonardo med blågul rosett efter segern i FEI inl MsvB
Kreativ dag!
Hm, man kan undra om detta blivit en "bak- & matblogg" men jag är bara så lycklig över att äntligen ha tillgång till en ugn!
 
För er intresserade så kan jag ju snabbt dra en update om min vackra Lellis som ska tävla säsongens sista tävling i helgen. Är på hemmaplan och det blir FEI inledande MsvB på lördagen och MsvC:2 och MsvB:2 (med Klubbmästerskap) på söndagen. Ska bli jättekul! Han har gått bra de senaste dagarna så vi är laddade! Synd bara på det värdelösa vädret som gör att vi i princip måste rida inne varje dag... Ikväll blir det träning för mamma och imorgon ska han badas och allt putsas. ♥
 
Idag är jag ledi. Hade tänk mig värsta sovmorgonen till typ kl10 (hade grymt ont i huvudet igårkväll), men min kropp ville upp kl7 för det finns så mycket kul att göra när man är ledig! Började med att tillaga lasagne, återkommer till den. Sen ska jag baka muffins till försäljning under helgens tävlingar. Sen blir det nog ner på stan en sväng och efter det till stallet. Kanske avslutas kvällen med en bra film, vi får se.
 
Tillbaka till lasagnen. Jag har aldrig gjort det förut men tycker ju att det är grymt gott. Har inget minne av att vi någonsin gjorde det när jag bodde hemma hos föräldrarna heller, så nu tänkte jag att det va dags att prova. Peppat inför detta i några dagar. Började med köttfärsen som innehöll lök, morot, oliver, fetaost, krossade tomater och självklart köttfärs! Den blev supergod! Sen fick jag väl till nån slags bechamelsås. La sedan ihop allting med lasagneplattor mellan och så massor med ost ovanpå (jag gillar ost). Tyckte dock att den blev lite väl "mörk" uppepå, kanske till och med bränd. Men förhoppningsvis är den ätbar. Lyckades få ihop till 6 st matlådor av den och så blev det lite köttfärs över så jag kokade snabbt lite pasta till det så vips hade jag två till matlådor. Vad duktigt!!  
 
 
 
Nu ska jag baka muffins, en sats med choklad och en med citron! Värsta bruden alltså, är på gång nuuuuu!