Emma

Att laga mat...
Tänkte att jag skulle vara lite duktig också göra hemmagjorda (Emmagjorda) köttfärsbiffar till lunch/middag/mat idag. Hade nått slags hum om att man skulle ha ströbröd, mjölk och ägg (och lite salt) i så jag fixade det. Och givetvis köttfärs också! Sen satte jag ihop detta och började "knåda"...
 
Letade faktiskt upp nått recept på internet också för att det inte skulle bli helt pannkaka. Gjorde istället för 8-10 normala biffar, som det stod i receptet, så gjorde ju jag 4 gigantiska biffar. Varför? Ja säg det, var u inte så smart men gjort är gjort... Ner i pannan och börja steka, och vända och steka, och vända och steka osv...
 
Är ju viktigt att köttfärs är riktigt genomstekt så det gäller att steka på ordentligt. Hur som haver så började jag känna att detta kanske inte var en så bra idé. Till detta kokade jag grönsaker och sen lite krossade tomater på biffarna.
 
 
Visste faktiskt inte om jag skulle våga smaka men hör och häpna, det blev ju riktigt gott!!
Tillbaka i sadeln!
Igår var premiärturen på Lellis efter sommaruppehållet, tre veckors vila för oss båda!
 
Det började dock i förrgår med en ordentlig badning och pälsglansning och igår fick han friseras innan det blev någon motionering. Manen var lång och låg åt båda håll, svansen var rastaflätor och "norrlandsfrilla" högst upp och öronen var lite tussiga också. När jag ändå hade saxen framme åkte det minimala hovskägget också. Bitmärkerna i bringan gick ju inte att göra så mycket åt men de läker väll med tiden. Höll på och fixade så länge att lille hästen somnade...
  
 
Vi började sedan med lite longering i ridhuset (var så dåligt väder ute) och Lelle fick ha sitt nya fina träns som jag satt det coola pannbandet på (kandaret fick ta det finfina). Han är fortfarande barfota så han smyger fram lite (får skor på måndag). Han har då inte tappat minnet på tre veckor för han var så duktig så!
 
Efter några varv på lina i trav och galopp så satt jag upp i sadeln. Konstigt, det kändes inte som att dte var så länge sedan jag gjorde det. Kändes mer naturligt och helt rätt! Som att vara hemma. Blev några varv i trav och sen skrittade vi av. Idag blir det lite mer ridning, förhoppningsvis ute i solen. Åh vad kul det är! Jag älskar min häst! ♥
Konstigt!
Visst är det konstigt att jag nu rest runt och spenderat tid med olika människor och sovit på olika ställen och när jag väl kommer hem till sin mysiga lägenhet (där det är mörkt och tyst när jag ska sova) och sköna säng så kana jag INTE SOVA!!
 
Också luktar det kostigt i kokvrån, letar och letar men hittar inte varför... måste gå till botten med detta!
 
Hunnit komma igång och jobba också. Började i måndags och det "med råge" för det var ingen lugn kväll. Gick dock förvånandsvärt lätt att komma in i det igen. Igår hade jag ett mysigt litet 4h pass. Nu är jag ledig i två dagar och sen rockar jag i helgen!
 
Har gjort en utmaning åt mig själv som går ut på att inte äta godsaker och dessutom minimala mängder kolhydrater. Hälsa och nyttighet ska vara i fokus! Ska också motionera mycket mer och då menar jag utöver att cykla till stallet och rida. Ska köra på till sista Augusti, är just nu på min fjärde dag. För varje dag jag kvarar det så lägger jag undan 20kr så i september kan jag, förhoppningsvis, köpa någonting fint. Väldigt kämpigt just nu i början då jag är så sockerberoende, men jag ska klara detta!
 
Nu är hästen hemma igen! Jag är så ridsugen så det är inte klokt!! Efter tre veckor på bete ser han mer ut som en vildhäst än en dressyrhäst. Fick flytta in igår och då blev det ordentligt bad och bodyscrub och på det pälsglans överallt, idag ska jag frisera honom och sen longera lite. Imorgon blir det ridning! Tjohoooo!