Emma

Stilbedömning i hoppning?
Känner att jag hastigt och lustigt måste kasta mig in i debatten om stilbedömning inom hoppning eftersom det bara tar mer och mer plats på min Facebook-sida med diverse bloggar och delningar så är det omöjligt att inte ryckas med! 

Personligen tycker jag att stilbedömning bör vara en del av bedömningen i alla "lätta" klasser i hoppning. Alltså upp till och med 110cm (rätta mig om jag har fel) och LA då för ponny. Jag tror det skulle gynna många. Ryttarna skulle bli bättre på att rida, utvecklas och därmed ha större möjlighet att komma uppåt i klasserna. Det skulle bli mer eftertraktat att träna både dressyr och hoppning vilket gynnar tränarna och hästarna skulle bli bättre ridna vilket resulterar i välmående och hållbara hästar. 

Framför allt skulle inte "Vilda Lotta" med "Galna Pricken" flänga runt banan med hjälmen på sned, en stigbygel hängandes och ta struds där de andra tar tre galoppsprång och ändå vinna. Jag tycker man ser allt för många okunniga ryttare som flänger runt, flaxar, sparkar och drar och ändå får de med sig rosett hem. Ärligt talat så vänder jag ofta och går om jag kollar på en 1m hoppning eftersom att det är så mycket slarv. 

Om man införde stilbedömning som en del i all hopptävlande på lätt nivå så skulle troligast även skadorna på både hästar och ryttare minska. Antagligen även användningen av spöet, vilket är bra. Sen när man kommer till 120 eller Msv-klass och högre så har man troligast så bra ridning att man kan börja tävla om fel och tid, självklart ska det, enligt mig, vara kval dit. 

Vad som också skulle vara bra med detta är att det inte räcker med att köpa en dyr och välutbildad häst eller ponny, du måste faktiskt kunna rida också! Jag skulle tro att anledningen till varför debatten startat är för att det är någon unge som inte är "stilryttare" som inte fått rosett och att någon gapig ponnymamma som inte kan hästar inte för allt i världen kan förstå detta. 

Bra ridning håller i längden både för hästar och ryttare och därför bör alla sträva efter att bli så bra som möjligt och sen ännu bättre!

Jag och Conny-Ponny 2006
Rolig dag!
Haft en så grymt bra dag idag! Okej, har ju inte lyckats plugga så mycket som jag borde även om jag lagt någon timmar på det. 

Började med att åka till stallet där jag råkade stöta på mamma som var in och red Rosenfels. Den hästen kan verkligen göra byten utan och innan! De gav sig på serierna från fyrorna ner till ettorna med 9 byten i vart annat och tre byten i varje. Sen fick jag sitta upp, i brist på ridvantar, sporrar, skaft och hjälm i rätt storlek får man ju vara nöjd att man iaf hade helskodda ridbyxor på dig i den 18,5-19" (kommer inte ihåg vilket) sadeln. Red lite trav, lite galopp, gjorde nått byte åt vardera och sen serier i vart annat. Så otroligt välutbildad häst! Efter mina 10min på hans rygg var det dags att ta in och göra iordning min egna. 
Jag och Rosenfels

Inspirerad efter ridturen på den minst 15 cm högre och 100 kg tyngre Rosenfels drog jag och Lelle igång med serierna som gick ganska bra, tränade på treorna som ibland satt och ibland blev lite fel, men det är bara att fortsätta träna! Väldigt kul grej att träna på så det gör vi så gärna. Gjorde även lite galoppiruetter men han var inte tillräckligt "på" bakbenen för att få dom bra, trots att han bussigt kämpar på. I traven sen var han fin, liksom flög fram! 

Efter stallet åkte jag och pappa och sågade gran (självklart på egen mark). Osmart som man är så fattade jag ju inte att det skulle bli -7 grader där vid havet och i olikhet till pappa som utrustat sig med bl.a. långkalsonger höll ju jag på att frysa ihjäl! 

Varm blev jag igen då jag några timmar bestående av bilresa, julgranspynt, paketinslagning och pluggning senare befann mig på ett mysigt café med en mysig Markus. Dock lite osmart av mig att dricka kaffe för nu kan jag verkligen inte sova, måste ju vara väldigt lättpåverkad och känslig eller svårpåverkad då det verkar slå in så sent. Fikafredag med fredagsfika!
Pyntad gran 

Dagen har avslutats med mer plugg och sen en rensning bland hästgrejer som resulterat i flertalet annonser på hästnet med begagnade hästgrejer. Kommer nog en annons här också snart! 

Nä nu ska jag göra mitt bästa för att få lite sömn, imorgon väntar tidig morgon i stallet och sen jobb 12:00-20:30! 
Ciao
London del 3
Efter lördagmorgonens besök på Madame Tussauds så tog vi oss till Notting Hill och Portobello Road där det för det första finns väldigt intressanta radhus i olika färger och för fet andra är proppat med små butiker som säljer antikt, second hand och sovenirer. Väldigt mysigt! Sen åt vi på nått litet tacosställe där maten var så stark att det brann i munnen (men jag är ju väldigt känslig också). Resten av dagen blev det mer shopping. Och på kvällen åt vi middag på en jättemysig liten indisk restaurang, kan helt klart rekommendera den! Vi åt varmrätt och efterrätt och drack vin och fick superbra service, dessutom låg den jättenära hotellet. 

På söndagen så började vi med att turista, vi gick och såg bl.a. Big Ben, Buckingham Palace och vandrade genom st James Park, där det fanns hur många ekorrar och fåglar som helst! 

Kl 12 öppnade julshoppingen på Oxford street och då var vi där! Hittade en kjol och en topp till den att ha på nyår (i Oslo) och även en topp att ha på julafton. Kände mig väldigt nöjd. Efter några timmar var vi väldigt trötta och hungriga och sammanstrålade på hotellet och sen sökte vi (lite för länge) efter en restaurang att äta middag på. Hamnade till sist på en mysig och prisvärd krog där vi åt och till efterrätt drack vi varm choklad med Baileys i. 

På måndag så var vi igång tidigt eftersom vi ville hinna shoppa före vi skulle resa hem! Efter en lång dag med shopping och två flygningar var det faktiskt väldigt skönt att komma hem... 
Borta bra men (h)Emma bäst! 
Portobello Road
Oxford Street
Maten från restaurangen "Spice of India"
Big Ben med London Eye i bakgrunden
Ekorre i st James Park

Kusinerna i st James Park
Buckingham Palace
Picadilly Circus