Emma

Häligt väder... igen!

Åh vad det är härligt väder, faktiskt lite för härligt nästan.
Varit på promenad med hästarna och nu ser mina axlar ut som en polkagris (vit och röd randiga). Däremot mina ben är dte ingen skillnad alls på och de har inte fått vädras på ett år, de borde vara känsliga.

vackra Midimixen ©

Har varit med kusinen i fredags, jättetrevligt! Mat, glass och talang2009. Sen sova eftersom att jag skulle upp och jobba igår. Igårkvällen blev det grillat, också hos kusinen men nu var resten av familjen med också. Varmt va det också, kunde sitta ute. Jättetrevligt och jättegott! En mycket trevlig helg med andra ord.

Allt är så fint i Stockholm, väldigt grönt men samtidigt väldigt färgglatt. Och alla hästar vill äta gräs! Mums!

Gott gott gott!

Idag har det verkligen varit underbart väder. I solen va det så varmt att man ville gräva ner sig (även om man bara hade linne och shorts), luften stod liksom still. Men man ska inte klaga. Hoppas på lika fint väder imorogn för då är jag ledig =) då ska jag sola lite och gå på stan lite. Duktig på att hålla ordning i lägenhetne nu så jag behöver faktiskt inte städa. Kanske ska jogga lite också. Sen bär det av till Strömsholm på torsdag, ska bli jätteroligt.

Vacker Lillen ©

Grattis till världens bästa mamma på morsdag!

Kevin Costner

Nu har jag bott i Stockholm i två månader (för er som ännu inte hunnit läsa gårdagens inlägg.

Tänker fira genom att betygsätta alla Kevinfilmer (alla som jag sett men det är ju de flesta). Blev inspererad igår då jag fick för mig att jag skulle se en kevinfilm. Man vill ju bara se alla på en gång då, han är bäst. Här har jag gått runt och sagt att Hugh Jackman är snyggast (och ja, han är jävligt snygg) men Kevin tar priset i allt. Han har någonting speciellt. Ni kanske har förstått det efter alla års förälskelse i honom. Ni som inte har lust att läsa om honom kan ju skrolla ner till sista stycket där jag ska berätta vad jag annars gjort idag.

Jag tänker betygsätta dem i ordningen de gjordes. Jag använder mig av skalan 1-6.
1=dålig, 2=mindre bra, 3=ganska bra, 4=bra, mycket bra, 6=bäst
Ni förstår förstås att ingen Kevinfilm kan få 1 efter som att alla är bra och bara en kan få en 6a efter som att bäst är ju det bästa för det är ju bäst.

Fandango, 1984
Rolig ungdomsfilm, Kevin är glad, vild och rolig.
4

Silverado, 1985
Westernfilm. Bästa senen är när Kevin rider barbacka i galopp med en pistol i vardera hand  och skuter samtidigt som hästen hoppar upp på en typ altan. "All I did was kiss a girl".
4

American Flyers, 1985
Kevin och hans bror tävlar i cykling. Kevin har mustash. Ganska långtråkig.
2

The Untouchable (De Omutbara), 1987
Kevin är på jakt efter Al Capone (De Niro) med hjälp av en mindre trupp (bla. Connery och Garcia). Kevin är bra men utan Connery hade filmen inte varit så bra som den är, sevärd!
5

No way out (Ingen utväg), 1987
Kevin är marin som blir kär i hans befäls älskarinna. Hon mördas och alla bevis pekar mot Kevin som bla är en av dem som utreder. Jättespännande!
4

Bull Durham, 1988
Basebollfilm, fast faktiskt helt ok. Kevin är kaxig, smart och snygg! (även Susan Sarandon och Tim Robbins)
3

Field of dreams, 1989

Kevin hör en röst som säger "If you build it he'll com". Så han bygger en basebollplan i sitt majsfält. Sen säger rösten fler saker som han ska göra, nån slags fantasy/SF. 
2

Revenge (Hämdens pris), 1989
Svartsjukedrama där Kevin har ihop det med en god väns fru. När vännen kommer på dem så skickas frugan till horhus och Kevin slås näst intill oigenkännerlig.
4

Dances with Wolves (Dansar med Vargar), 1990
Fyra timmar hästar och Kevin (ibland naken), behöver jag säga mer? 
6  

Robin Hood: Prince of Thieves, 1991
Faktiskt den förtsa Kevinfilmen jag såg, och sen såg jag den hundra gånger till. Min hjälte!
5

JFK, 1991
Jättespännande oh jättekomplicerad film om mordet på Kennedy.
4

The Bodyguard, 1992
Klassiker med Kevin och Whitney Huston. Hon är stjärna och han är hennes livvakt = romantik!
5

A perfect world, 1993
Kevin är brottsling som bryter sig ur ett fängelse och kidnappar en liten pojke. Gillad dock inte Clintan.
4

Wyatt Earp, 1994
Westernfilm om en mans liv. Rött hår? Blir lite lång och seg.
3

Waterworld, 1995
Ja någon måste ju vara minst bra av dem alla. Jorden har täckts med vatten och Kevin är mutant med gälar och simhud mellan fötterna.
2

Tin Cup, 1996
Kevin är föredetta golfproffs som ska försöka göra karriär igen.
4

The Postman, 1997
Konstig historia om en man som börjar dela ut brev.
3

Message in a bottle (Kärleksbrev), 1997
Otroligt romantisk och vacker historia. Den som inte gråter de sista femton minuterna är en iskall jäkel utan känslor.
5

For love of the game, 1999
Kevin är gammal basebollstjärna som fortfarande spelar.
3

Thirteen days (Tretton dagar), 2000
Politisk drama om presidenten och hans rådgivare under en tid då USA uttsätts för kris.
3

3000 miles to Graceland, 2001
Färgglad film med bra musik (Elvis). Kevin rånat ett kasino tillsammans med några andra, utklädda till Elvis. 
3

Dragonfly, 2002
Nån slags thriller/rysare. Kevin är doktor och hans fru dör. Konstiga saker börjar hända, hon försöker säga honom någonting.
2

Open Range, 2003
Westernfilm med ganska mycket humor.
4

The Upside of anger, 2005
Komisk romantisk komedi där Kevin hamnar mitt i en familj betående av en mamma och fyra döttrar. 
5

Rumor has it, 2005
En slags Mrs. Robinson historia där Kevin har varit tilsammans med både mamman och dottern (Aniston).
3

The Guardian, 2006
Kevin tillhör kustlivräddningen men efter en olycka drar han sig tillbaka och blir lärare. Lite rivalitet mellan honom och en elev (Kucher) gör filmen lite spännade.
4

Mr. Brooks, 2007
Kevin lever dubbelliv, på dagarna är han seriös företagare och familjefar och på nätterna mördar han folk.
3


Dances with Wolves

Robin Hood: Prince of Thieves

Så, det var alla Kevinfilmer jag har sett.

Men andra saker har jag också gjort idag för att fira. Eller undermedvetet fira. Har fått galoppa på Midi idag, ett byte åt vardera håll blev det också. Sedan lite piaff och passage, inte illa va? Däremellan blev det kanske lite hopp och stutts också, hon är så glad och busig bara. Påminner lite om Nalle i tempramentet. Gillar henne. 

 
Kevin i Robin Hood och No way out... Vilken man!

Två månader
Imorgon är det två månader sedan jag flyttade hit till Stockholm.
Har inte tiden gått fort? Mamma kommer du ihåg vår långa resa hit? Långa men trevliga. och tänk att det är hela fyra månader idag som Nalle flyttade till Trapalanda. Ojojoj vad tiden går fort...
Saknar ni mig därhemma nått då? -Om jag saknar er?? ...såklart jag gör!

Vad har hänt idag då? Det har varit storm! Trodde jag skulle blåsa bort! Tur hästarna är stabila, vissa av dem iaf. 
Dagen började inte med flyt vill jag lova. Allt gick snett. Behövde lite bättre valla, skor, glidmedel eller vad du än tycker passar när det inte GÅR som det ska. Hur som helst fick jag på något sätt ändå mycket gjort och hade gått om tid. Slutade till och med före fyra. Om jag gör det imorgon också så slipper jag ha dansuppvisning för E. Men båda jag och E känner mig så vet att dte inte lär hända. Måste prodansa lite ikväll så att jag är redå när det ska dansas imorgon. 
 
Det här är Sune och han vill inte vara med på bild.

Men det måste han ändå för att matte E vill att de ska bli kända i Norrland. Sött av dem. Tror dock att de har större chans att bli det i tidningen som de fotades för förra veckan, kommer inte ihåg vad den hette men om ni ser den här busen i en tidning så är det Sune. Fast han får oftaste heta SUNE!! Han råkar faktiskt vara en av mina favoriter eftesom att hans pappa är min favorithingst, Rubinrot. 

I helgen så är det dressyrtävling på SURF. Tråkigt att man inte får vara med... Men jag känner att ett nytt hopp inom det ämnet tändas. Kul kul kul! Hoppas! Känner förväntan och det känns underbart, länge sedan känndes så. Måste ändå säga att jag är ganska glad just nu. Inte sådär lycklig som jag faktiskt va i oktober förra året, då jag va kär och Nalle gick hur bra som helst. Kommer ni ihåg det? Då jag gick på något slags lyckorus. Hög på lycka kärlek och frihet! Men dte kommer nog igen, hoppas jag för det va ett underbart tillstånd.

Måste säga att Stockholm är otroligt vackert på sommaren, framför allt när solen skiner som den oftast gör. Men varm blir det...