Emma

Julstämning
Jag vet att det egentligen är lite tidigt men jag kan inte låta bli. Jag har tagit fram julen. Julen ligger ju faktiskt lite tråkigt i år, exakt på fjärde advent. Är väl egentligen så det ska vara men det innebär att vi tappar juldagar innan. Lyslördag har varit på stan och alla butiker säljer julsaker sedan månader tillbaka. Jag vill också vara med! Ingen kan hindra mig! Igår åkte granen fram och ljusstakarna upp i fönstren. Det känns jättemysigt. Ljus och glitter. Nu har ju snön kommit på riktigt också så stämningen har verkligen infunnit sig. Jag har gjort min första egna pepparkaksdeg. Den ligger nu i kylen och planen är att kliva upp imorgon, på decembers första dag, och slå på ugnen lagom till julkalenderns första avsnitt för att sedan baka lite pepparkakor före jobbet. Jag har också slagit in några paket. Stämningen är verkligen här, glädjens högtid. Det tycker jag att det ska vara. Glädje - inte stress, osämja, onykterhet och påtvingat materiellt. Bara glädje och frihet. Kan vi inte hålla oss till det? Sjung, dansa, skratta, älska! Mer Jul! 
Julgranen
Ljusinstallation i köket 
Ljusinstallation i vardagsrummet (adventsljusen)
De första julklapparna inslagna 
När syrran är i stan
När syrran är i stan,
Då har man kul.
När syrran är i stan,
Då äter man gott.
När syrran är i stan,
Då shoppar man loss.
 
Syrran var på besök förra helgen och vi hade verkligen jättekul! Jag lyckades köpa en supersnygg skinnjacka och - hör och häpna - en ny säng. Den levereras dock inte förens i januari. Vuxenpoäng! Vi åt också gott, middag på APA före bio på lördagen och frukost på Kanust på söndagen. Det gäller att lyxa till det när man har finbesök. Under veckan som var så har jag renoverat klart vardagsrummet så nu känns det väldigt klart i grova drag i min lägenhet. Blir tomt på de lediga dagarna då jag inte vet vad jag ska hitta på riktigt. 
Syrran på besök
Frukost på Knaust
Fina nya tapeter i vardagsrummet 
Matvecka
Vilket god vecka det blev förra veckan. Många måltider utanför mitt eget kök och någon frusen matlåda. I tisdags blev det en trevlig lunch på Innegården med bästa L. Tiden gick såklart alldeles för fort med trevliga diskussioner och god mat. I onsdags blev det också lunch på Innergården fast med annat sällskap. 
 
I fredags var mamma på besök och då åt vi middag på RÅ. Det blev tre rätter (små) och sedan efterrätt på det. Fantastiskt gott! Veckan avslutades sedan med födelsedagsmiddag för bästa E på O’Learys. 
 
I skrivande stund sitter jag på Espressohouse och unnar mig en lyxig frukost efter att ha lämnat bilen på verkstad och gått in till stan. På lördag kommer syrran och då planeras middag på APA samt hotellfrukost på Knaust. Sedan blir det nog att dyka ner i matlådorna igen så jag inte blir för bortskämd... 
Lunch på Innergården 
Rätt 1 på RÅ 
Rätt 2 på RÅ
Rätt 3 på RÅ
Efterrätt på RÅ 
Frukost på Espressohouse