Emma

Grand Slam!
I helgen har jag och Guzzman tävlat på SURF. Det blev en intensiv utomhus-termin för oss med tre tävlingar helgerna i rad men nu är det inga fler fram tills mitten av oktober. Guzzman har fått vila och gör omväxlande saker, som att gå i skogen, mellan helgerna så han verkar ha tagit det bra. Han var dock lite trött idag. 
 
Igår hade jag väldigt dåligt flyt på morgonen (före tävlingen). Så där så att man blev irriterad på småsaker. Kanske var jag lite nervös eller kanske lite stressad och dessutom hade jag sovit dåligt. Jag hade oflyt i nästan allt jag gjorde som att lufta en 25kg fodersäck från bilen till en pira, ställa ner fodersäcken och få pirans handtag i huvudet. Eller som att steka köttfärs och flötsligt sprätta ut köttfärsen över hela köket när man skulle röra om. Sådant oflyt hade jag. När det var dags för tävling vilket var senare på dagen så hade väl flytet hunnit ikapp mig lite och jag kände mig inte så klumpig och hjälplös längre. Till min hjälp på tävlingen hade jag världens bästa Alice som följde med. 
Alice och Guzzman 
 
Vi startade MsvC:1 och eftersom att han var lite väl på G under förra helgens tävling så red jag väldigt "safe". Jag lät honom gå lite lugnt och höll i lite ifall att han ville iväg. Det resulterade ändå i en fin, jämn ritt utan större missar men som saknade lite power. Vi fick 64,68% och med det vann vi klassen på 6 startande! 
 
Nöjda segrare
 
På söndagen (idag) var planen att debutera MsvB i MsvB:4 men det vara bara jag anmäld. Så bråttom har jag inte tänkte jag och bytte till MsvC:2 istället. Tur var väl det för vi blev bara 3 startande (Annars hade det inte blivit någon klass). Denna gång hade Guzzman samma lugn och jag vågade rida på lite mer. Lite mer tryck tyckte jag ändå, bättre flyt och inga större missar idag heller. Dock lägre procent då det gav 62,22% (det var olika domare). Jag tyckte att vi borde ligga högre på en jämn ritt utan missar men det räckte ändå till vinst så jag ska väl inte klaga. 
 
Ur programmet
Nöjd ryttare sur häst 
Glad häst
 
På riktigt Grand Slam i helgen, inte varje helg man kommer hem med två blågula. Men vet ju aldrig när man får leda ett ärevarv igen så det gäller att passa på. Är hitintills mer än nöjd med min fina häst! Han är supertrevlig i all hantering, han är snäll i skogen, han är duktig på att hoppa och han ger en helt underbar känsla när han går bra (för det mesta alltså)! Vi har hunnit göra fem dressyrstarter under vår korta tid tillsammans, alla i MsvC, varav tre har varit vinster och en en 3:e placering. Förutom ritten på hemmatävlingarna, där vi fick 59% trots alla missar, har vi legat mellan 62-67% på våra starter. Helt fantastiskt då jag vet att vi kommer kunna göra det bättre i framtiden då vi känner varandra bättre. Jag kommer kunna parera mer då han är spänd och trycka på mer då han är lugn. Ser verkligen fram emot vår framtid tillsammans!
Grand Slam i helgen 
 
Guzzman kändes lite trött idag, inte så konstigt, så nu planerar vi en vilodag och en skrittprommenad i skogen. Blir välförtjänt för oss båda. I oktober blir nästa tävling då vi debuterar i MsvB och dessutom tänkte slåss om Klubbmästerskapet. Tills dess ska vi göra lite oseriösa saker också inte bara dressyr. 
Äntligen!
Imorgon ska jag njuta av att jag kan vakna när jag vill och göra vad jag vill. Jag är helt ledig. Efter all stress som augusti inneburit både fysiskt och psykiskt ska jag verkligen unna mig att ta det lugnt dessa två lediga dagar som jag har till mitt förfogande. Idag har jag skrivit den sista av tre tentor som varit dagarna efter varandra. Två av dem tror jag att jag har klarat och en kan jag ha klarat med lite tur. Alla har gått över förväntan med tanke på hur lite jag har hunnit plugga till dem. Nu ska jag ta det lugnt i två dagar och sedan blir det tävling igen. I måndags fick Guzzman hoppa lite dagen efter tävling, det tyckte han var kul. Igår vilade han och idag har vi varit ute en sväng i skogen. Nu blir det dressyr två dagar inför start på lördag i MsvC:1. Om det går riktigt bra blir det nog ingen start på söndag. Vi hade tänkt rida MsvB:4 då men det var bara jag anmäld. Istället kan jag rida MsvC:2 om jag vill men som sagt om det får riktigt bra på lördagen kanske vi inte åker på söndagen. Sen blir det ingen tävling förens hemma i oktober. Då får vi passa på att vila lite och göra lite annat skoj efter denna intensiva tid. Det är vi väl värda! 
Spetsade öron i skogen
Andra tävlingen
Idag har jag och Guzzman genomfört vår andra tävling och vår tredje tävlingsstart. Denna gång var det på hemmaplan och vi red endast MsvC:2. Jag var nervös och lite stressad (blir lätt så på hemmaplan då man är funktionär också) Guzzman var dock rätt cool. I alla fall tills vi kom in på tävlingsbanan. Då blev han som en laddad atombomb och reagerade med att slå över till galopp, sätta upp huvudet eller skygga (eller alla tre) så fort han hörde ett ljud. Av alla moment var jag riktigt nöjd med tre: vänster öppna, vänster förvänd och ökad skritt. Allt som allt hade vi missar i 10 moment och dessutom två moment utöver det som jag inte genomförde så bra. I slutet kunde jag inte låta bli att skratta för att han var så taggad och laddad. Trots alla missar fick vi 59% Vilket innebär att vi hade legat bra till om vi hållit våra nerver i styr. Bara att ladda om och ta nya tag. Emellanåt är han bara helt otroligt fin och han är verkligen underbar att rida! Imorgon ska vi hoppa lite, det blir kul för oss båda, och sedan blir det vila innan vi laddar om igen. Helt tokigt med tre helger i rad men jag försöker ta det lite lugnt några dagar mellan.
 
 
Några fina moment
Mindre bra moment... 
 
Denna gång tänkte jag slå på stort och prova en doughnut eller "do not" (som jag borde börja kalla det istället) i håret. Efter fyra jobbiga försök med mitt alldeles för långa hår fick jsg till slut till det någorlunda bra. Hade dock lite panik över om jag skulle få på hjälmen över. Måste nog fixa lite fler grejer till min doughnut för när det väl var uppsatt såg det lite väl tråkigt ut. Jag gillar ju pärlor och bling så jag borde ta tag i det! 
Såhär blev det till slut