Emma

Kravlösa fredag
Igår hade jag en helt fantastiskt härlig dag! Det började med sovmorgon till 9 (!!). Sedan packade jag in slalomskidorna i bilen och åkte jag ut till sidsjöbacken. Där spenderade jag drygt 1,5 h i den nypistade backen helt ensam. Vid 12 gled solens strålar över träden. Det var jättehärligt! Länge sedan jag åkte men efter några åk var jag tillbaka på banan. Skidorna har några år på nacken men å andra sidan slits de inte så ofta så då håller de längre. De är dock lite kluriga att åka på (tävlingsskidor) så de kräver sin åkare. När jag inte orkade  åka mer åkte jag till Guzzman. Planen var att hoppa men det var så fint väder så vi red ut på ängen och galopperade istället. Helt underbart var det och Guzzman var pigg och glad. Efter stallet var jag trött. Åkte hem och lagade mat och sedan låg jag i soffan ett par timmar innan jag åkte till Hayco. Hayco var också pigg och glad. Vi red i ridhuset och jobbade med övergångar på serpentin, skänkelvikning, förvänd galopp och travskolor. Han var jättefin, bra energi, men lite stark. Imorgon tänkte jag att vi ska rida program. Idag har jag varit härligt fylld av endorfiner och energi. Jobb i några timmar, gick som en dans, sedan stallet med vila för Guzzman. Stannade och kollade lite på hoppträning också. Inspirerades, tänker nog hoppa på måndag istället. 
Nypistad backe
Den utsikten 
Snyggaste hästen i stan
Sommar eller vinter?
Jag har alltid sagt att jag föredrar sommaren framför vintern. Jag trodde att jag föredrog sommaren framför alla andra årstider. Men jag är inte säker längre... Min absoluta energikick får jag den tiden på året då blommorna precis börjar slå ut. Allt blir härligt grönt och vackert. Det måste ju vara senare delen av våren eller den sk "försommaren"?  Alla årstider har väl sin charm. Jag är ju väldigt frusen av mig och undrar alltid inför vintern hur jag ska överleva även denna. Jag trodde att det underbaraste som kunde upplevas var att galopperar på en grästäckt sommaräng i solen. Men nu måste jag nog erkänna att det är ännu mer underbart att galoppera på ett snötäckt fält i några minusgrader och sol. Jag har förvånats över min egen insikt. Kanske ändrar jag mig igen i sommar men just nu, denna vinter, känns det som att jag faktiskt gillar vintern mer än sommaren. Inget slår när solens strålar lyser upp snöklädda träd. Det blir otroligt vackert! Fast kanske är det så att jag gillar solen mest oavsett årstid? En vinter utan snö med bara kyla och is är inge kul, inte heller en sommar då det bara regnar. Men ska det ändå vara nederbörd så föredrar jag nog snö. 
 
Vad tycker du? 
Sommar? 
Vinter? 
Underbara söndag
Galopperat båda hästarna ute i snön idag. Helt magiskt! Hayco tyckte det var lite jobbigt (gick superbra i ridhuset igår) men Guzzman tyckte bara att det var kul så han var lite busig. Känns som en återladdning och nu är jag fylld av energi och endorfiner. Redo för en ny arbetsvecka!
Glad Hayco 
 
Glad Guzzman
 
I fredags hoppade jag och Guzzman. Vi hade en oxer och ett räcke på diagonalen och de slutade på 85cm (oxer) och 90cm (räcke). Vi fick fina språng och det kändes inte svårt eller läskigt. 
Hoppning med Guzzman 
 
Igår red jag Hayco i ridhuset och vi jobbade med MsvC-rörelser. Han kändes riktigt fin! Han har blivit starkare och bärigare under vintern. Förvända är stadig som tidigare, enkla bytena kan bli bättre fortfarande, travskolorna har förbättrats mycket. Ser fram emot tävlingssäsongen! 
Fin trav med Hayco