Emma

No more champagne...
 
Jaha, då var året till sitt slut. Ett bra år har det ju varit! Lyckats hålla nyårslöftet att "festa en gång i månaden minst" men tror inte jag ska använda det nästa år också. Har kommit på ett nytt superbra nyårslöfte nämligen "njuta av livet". Kan ju jag behöva!
 
Red idag sista ritten för i år på min kärlekshäst. Rustade upp med kandaret och red ett ordentligt dressyrpass. Och Lelle var magisk! Jobbade med byten i serier och jag måste säga att det tar sig. Vi får in 4 byten på 3/4-linjen med lite blandat antal språng mellan men en sak i taget. Ibland blir det ju så klart lite fel men det är ju för tusan svårt för min söta häst som inte kunde fatta galopp ordentligt för två år sedan. Sedan gjorde han superfina travökningar och vi gjorde lite krumelurer där emellan också. Underbara vackra häst! Vad jag älskar honom!
 
Om man gör en liten återblick över året så det ju varit lite blandat resultat för oss. Vi började tävlingsterminen starkt med andraplacering i MsvC:2 på 66,22% i Härnösand. Sedan lyckades vi kvala MsvB med vå andra MsvC-start. Sedan har det gått lite blandat med ibland ovan och ibland under 60% tills jag flög av framför dommaren i början av Juli. Hann med en tredjeplacering i LA:4 i Sundsvall innan också men jag var inte så nöjd med den ritten.
 
Efter sommaren laddade vi upp med nya krafter och la oss på en jämn 60% nivå i alla våra MsvC starter tills sista tävlingen då vi fick en fjärdeplacering i MsvC:2 med 62,44%. Före det han vi debutera MsvB med ganska bra ritter och på sista tävlingen skrällde vi till med vinst i FEI inl MsvB på 61,76%!
 
Många andra faktorer har också gjort dte här året till ett väldigt bra, ska se tillbaka på det med glädje!
 
Så nu hälsar jag och Lelle gott nytt 2013!
 
Lång dag!
Vilken dag, tur den mest bestått av trevliga saker (hittills). Tur också att man har bra kondis och uthållighet!
 
8:00 Vaknade, steg upp, åkte till stallet
8:30-9:30 Släppte ut 7 söta hästar
9:30-10:00 Åkte hem, åt frukost, åkte till stan
10:00-11:00 Gick på stan och shoppade lite, åkte hem
11:00-11:30 åt lunch hemma
11:30-12:00 åkte till stallet, gav hästarna (de 7 söta) lunch
12:00-13:00 Mockade Lelles box
13:00-13:30 Tog in och gjorde iordning Lelle för ridning
13:30-14:30 Dressyrpass med Lelle
14:30-15:00 Tog hand om Lelle efter ridpass (mat, rykt, putsa träns mm)
15:00-15:30 Tog in hästarna (bara 4 som var ute)
15:30 Åkte hem
 
 
Nu är jag hemma och laddar inför att jobba 18:00-04:00, ska bli spännande att se hur trött jag kommer bli. Men som tur var så har jag ett superteam med mig i natt! Morgondagen ska nog bli lite lugnare...
Julafton!
Dagen började ju inte som jag hade tänkt...
 
Men låt oss återkomma till det. Igår firade jag "lilla Julafton" hos mamma med henne, hennes sambo, hans söner och min mormor och morfar. Innan jag körde ner dit så skuttade jag lite hinder med min lille älskling och det gick superbra. Hos mamma så fick vi massor med julbordsmat, åt typ mer än jag brukar på en vecka kändes det som. Efter all god mat så öppnade vi paket och sen åt vi tårta. Han med att pussa lite på djuren också innan jag åkte hem till Umeå igen.  
  
Två av mammas nuvarande fem valpar, supersöta!
 
Idag började jag med utsläpp av hästarna, och sen tog jag hand om Lelle. Dock med migrän... Har mått helt galet illa och varit orolig för och berädd på att faktiskt spy. Dock så slapp jag det men det var galet kämpigt att mocka och jag trodde inte jag skulle ta mig upp i sadeln. Vilken tur att man har en så snäll häst så man i princip kan rida runt på långa tyglar och bara låta honom motionera sig. Fick faktiskt lite mer energi och mådde bättre efter ridturen. Underbara Lellis! Nu kan ju dagen bara bli bättre.
 
Har just avslutat en skål risgrynsgröt med kanel och socker och nu gör jag mig iordning för att åka hem till farmor och farfar för att se på Kalle, äta julbord och öppna klappar. Vill bara passa på att önska alla en riktigt GOD JUL!
Och det vill Lelle också...