Emma

Ö-vik
Har varit på tävling i Ö-vik i helgen. Var förvånandsvärt lugn inför trots att vi inte tävlat på ett tag nu och framför allt med tanke på att förra tävlingen i mina ögon slutade i katastrof. Kan säga att det ändå inte fanns anledning till att vara nevös eftersom att Lelle verkligen skötte sig exemplariskt!! Kunde inte varit duktigare! Lastade ur honom själv både på tävlingsplatsen och hemma. Lite synd att han bara fick en ponnybox men inte klagade han för det (fast han låg inte under natten som han brukar).
 
På lördagen red jag MsvC:1. Tyckte att dte gick ganska ok och att jag vågade rida på lite mer än vanligt. Lyckades dock få en dålig travökning vilket även drog ner betyget för övergångarna. Ryggningen var, som vanligt, riktigt dålig också. Men vi lyckades ändå skrapa ihop 60,65%, inte helt nöjd med det då jag egentligen satsat lite högre men med tanke på missarna så får jag ändå vara nöjd.
 
På söndagen red jag MsvC:2 med målet att få högre betyg än lördagen (samma domare). Satsade mycket mer än dagen före och hade riktigt fin känsla och bjudning. Lyckades inte så bra med bakdelsvändningarna och drog dessutom på mig en 3a på en koefficient. Men i övrigt var jag otroligt nöjd med ritten, tror aldrig jag ridit Lelle så bra på tävling. Det räckte till 60,89%, vilket jag får vara nöjd med då jag faktiskt klarade mitt mål (även om jag hoppats på högre denna gång också).
 
Nu laddar vi inför SURF och debuten i MsvB i helgen! Ska bli jättekul!!
Lelle kollar läget i Ö-vik ©
 
  
Taggar!
Jaaaa! Nu va det  dags för tävling igen. I helgen bär det av till Ö-vik. Blev lite konstigt då nästan alla höstens tävlingar ligger nu fyra veckor efter varandra men har bestämt mig för att rida tre av dom (han kan ju inte tävla varje helg). Så i helgen blir det som sagt Ö-vik där jag rider en MsvC per dag, nästa helg är det SURF där jag beslutat att bara åka ena dagen men då rider jag två klasser då och helgen efter det har vi hemmatävling. Sen är det inga tävlingar förens i mitten av oktober så Lelle får helt enkelt palla tre i rad.
 
Är iaf i full gång med träningen och han känns jättefin. Dock gjort ganska mycket byten (vilket går jättebra) på sista tiden så vi får se hur det går i de förvända. Men häromdagen red vi först korta diagonaler med byten och sen serpentiner i förvänd galopp med enkelt byte på mitten och det gick bra. Känns väldigt bra i traven, framme för skänkeln och lydig. Nåväl, allt kan hända har jag lärt mig...
 
I söndags började vi uppladdningen med longering ute (fungerar som avrastning då han kan dra på rätt bra på linan) efter en dags skritt. Sen har vi tränat dressyr måndag och tisdag. Idag ska vi ta en promenad i skogen, imorogn ska vi träna för IH och på fredag blir det bara avstämning i dressyrsadeln. Sen åker vi på lördagmorgon. Ska bli superkul!! Känner mig taggad!
Golf
Hör och häpna; har spelat golf hela 3 gånger denna sommar. Räknade ut att jag senast spelade 2004, alltså 8 år sedan! Spelade ju faktiskt på golfskola och i tjejgrupp då jag var yngre men la ner då hästarna började ta för mycket tid. Ganska tufft att bara dra ut på banan utan uppvärmning efter att inte ha spelat på så länge!
 
Första rundan gjordes förra tisdagen. Var lite pinsamt de första hålen men kände inte så stor press så jag skrattade mest åt det. Kom igång på hål 6 men tyvärr så gick vi bara 9 hål. Fick ändå ihop 10 poäng och kunde då känna mig slagen av DB med 2 poäng och JH med 4 poäng. Helt klart godkänt tycker jag! Var dessutom väldigt trevligt.
 
Andra rundan gjordes fredagen efter det. Då spelade jag förvånansvärt bra, iaf till en början. Började med att spela första hålet på par (i detta fall par 4 alltså på 4 slag). Gick väll kanske inte riktigt lika bra sen men jag hade en bra känsla genom slingan av (även denna gång) 9 hål. Slutade med 18 poäng, vilket bara var 1 poäng ifrån DB. Bra jobbat fröken Berg!
 
Tredje rundan spelades en vecka efteråt. Spelade inte så bra som veckan före. Fick mycke skitslag och insåg att tävlingsnerverna och prestationsångesten vaknat i denna sport också. Fick dock in några fina träffar och fick med mig lite bra tips på vägen. Slutade med att jag och DB hade samma poäng, 17, så jag ska nog inte vara helt missnöjd ändå. Har en känsla av att det är min tur att vinna nästa gång!