Emma

Världens bästa helg!
Har haft en så otroligt rolig helg på alla sätt! 
 
Det började på lördagsmorgonen med en skrittur barbacka på ängen med Guzzman. Jättemysigt! Guzzman var så snäll. Mysigt att möta soluppgången bredvid sjön på hästryggen. Blev ca 15-20 min där nere innan vi hade myst klart. 
Fantastiskt omatchade och redo för barbackamys
 
Efter stallet åkte jag och mötte bästa Mikaela på tågstationen. Vi gick en sväng på stan där vi shoppade och åt lunch. Sedan åkte vi hem en stund innan vi åkte till Hayco. Jag hade tänkt köpa en onepiece-pyjamas på blackfriday men hade glömt plånboken hemma just den dagen så jag funderade så att köpa en då vi var på stan istället. Det var tur att jag inte gjorde det. Jag fick nämligen världens finaste av Mikaela. En rosa med enhörningar på! 
Den ska jag ha då jag myser i min nya soffa
 
Vi åkte till Hayco på eftermiddagen och jag red i ridhuset. Han var pigg och glad. Det råkade finnas lite sockerbitshinder i ridhuset just då så jag passade på att skutta över dem. Han var superduktig och kändes glad. Blev inte så mycket mer än lite övergångar efter det. Men han känns fräsch och framåt. 
Hayco hoppar högt över bommen
 
På kvällen hade jag bokat bord på RÅ för middag. Där delade vi på en grillbricka som erbjöd fem kötträtter från grillen. Det var utsökt! Väldigt god middag. Som efterrätt drack vi var sin drink och sedan gick vi mätta och belåtna hem. Tanken slog oss flertalet gånger under kvällen att vi blivit gamla... Gå hem vid 23 på en lördag! Men det kändes alldeles lagom. Blev en mysig kväll. 
Mikaela och maten
 Drinkarna
 
Söndagen började lugnt med sovmorgon. Skönt att sova ut ordentligt. Sedan såg vi lite på TV och degade tills vi tog oss för att att åka ut till friesrarna. Där tog vi en skrittur i skogen trots is och storm. Jag red Hayco och Mikaela red Takida. Det var spännande, de var lite på tårna i stormen men väl ute var de snälla. Det var mysigt men lite kallt. Hade varit mysigare om det funnits snö ordentligt. Men man ska inte klaga, solen sken. 
Mikaela och Takida
 
När vi var klara åkte vi till Birsta och åt lunch. Hann också shoppa lite innan Mikaelas tåg gick. När jag lämnat av henne åkte jag till Guzzman. Vi red i ridhuset och skojade till det lite genom att rida i bara grimma istället för träns (hade sadel också). Det var ingen större skillnad faktiskt. Guzzman gick stadigt på tygeln och kunde både öka och minska och göra byten. Det är alltid kul att utmana sig och jag blir så stolt att han är så välriden. 
Fin mellantrav i bara grimma
 
Söndagskvällen avslutades i soffan... Bra avslutning på en bra helg! 
Härlig hästhelg
Det har varit en rolig helg för min del. Dock inte på det sättet som de flesta har kul en halloweenhelg. Det var nog första halloween på länge som jag inte var utklädd. Förra året var jag "Fifty shades of Grey" (eller "Ana") året före det var jag Annabell och året före det var jag någon häxa, året före det var jag väl ängel om jag inte minns fel. Jag är inte ute på fest ofta men om det är någon helg som jag är ute så är det halloween. Men inte detta år. Jag saknade därför umeå och egentligen mina vänner lite extra denna helg. Fick en impuls i början av veckan att jag skulle åka till Umeå eller Stockholm en sväng men det blev inte så. Men för det så har jag inte haft tråkigt! Jag har mest spenderat helgen på hästryggen och det är ju ändå min favoritplats på jorden. 
 
I lördags jobbade jag först 10:30-15:30 och sedan åkte jag till Guzzman. Han har i alla fall klätt ut sig i helgen, till lortgris, genom att rulla i leran varje dag... Vi hann rida ute medan det fortfarande var ljust och valde att vara nere på den vackra sjöbanan. Han var riktigt duktig trots att det blåste ordentligt. Vi trimmade bytena och sedan lite serier och jobbade sedan med piruettgaloppen och piruetterna. Avslutningsvis gjorde vi skolor i trav och lekte med registret från samlad, nästan tramp, till ökad med fin takt. Han var koncentrerad trots att det i blåsten knakade i träden och linorna runt banan fladdrade. 
Lortgris-Guzzman
 
När jag var klar hos Guzzman åkte jag till Hayco. Han fick gå inne i ridhuset. Efter några dagars vila så var han pigg så vi började med galopp i lätt sits runt fyrkanten. När han fått ur sig lite energi så började vi jobba inför bytena. Han kändes väldigt fin men lite okoncentrerad ibland troligast för att han var så pigg. Bytena fick vi inte till men å andra sidan så lär man inte en häst det på en dag. Blev ett samtal till bytes-experten mamma efter passet för att få tips på anda övningar som kanske passar honom bättre och det fick jag. 
Hayco taggad på ett dressyrpass
 
På söndagen började jag med att åka ut till Guzzman. Efter lite pysslande i stallet med sådant som det är svårt att hinna annars så byggde jag hinder nere på hoppbanan. Det blev ett räcke och en oxer, båda med en galoppbom ett galoppsprång framför (så att jag skulle komma rätt). Vi började på låg höjd men det gick så bra att vi höjde successivt efter några språng på varje höjd. Till slut låg båda hindren på 90 cm. Sigrid var nere på banan och longerat Kelly så hon gav några bra och värdefulla tips för min sits och var dessutom snäll och filmade några språng. Hoppninen kändes bra och Guzzman var glad. Ja tycker ändå att det är svårt men jag har inte hållit igång hoppningen lika mycket som jag gjorde före sommaren. När ja ser filmerna tycker jag nog ändå att det ser bättre ut än det har gjort. Jag kastar mig inte lika mycket med överlivet och nertrampet är mycket bättre. 
Jag och Guzzman in action
 
När jag var klar på Näset åkte jag till Stall Frieser där jag först red Hayco ute medan det fortfarande var ljust. Han var verkligen helt magisk att rida. Lydig men med mycket energi. Väldigt trevlig! Vi jobbade med enkla byten runt fyrkantspåret och det gjorde han riktigt bra, sedan gjorde vi skolor och de kändes bättre än någonsin. Så roligt att följa denna fina hästs utveckling. 
Fina Hayco 
 
När Hayco var klar så fick jag rida den andra frieserhingsten på gården för andra gången, Takida. Han fick jobba med att hålla galoppen. Det gick riktigt bra efter lite lösgörande för bogarna. Han var starkare och vi förstod varandra bättre än första gången jag red. Det var roligt. 
En glad Takida i mörkret
 
Nu väntas snö till veckan och denna helg kanske var den sista för i år som spenderades på barmark. Man vet aldrig!