Emma

Julafton
Julafton blev helt perfekt. I alla fall i mina mått mätta. Tror att både jag och pappa var överens om att det inte spelar någon roll vad man gör, huvudsaken är att man är tillsammans. Den började med julgröt - risgrynsgröt, julefröjd med juledamer och te/kaffe. Det stog man sig, som tur var, på ett tag. Sedan jobbade jag 10-14:15. Efter jobbet häntade pappa mig och vi åkte till stallet och hjälptes åt att ta in hästarna före Kalle. Kalle såg vi på en iPad i sadelkammaren. Det går det med. Sedan red jag Guzzman och gjorde klart allt för att slutligen kvällshöa. Vi var hemma strax före 20. Då drog vi fram maten och dukade upp julbordet. Hungriga var vi för vi hade inte ätit sedan gröten, någon av oss. Till maten såg vi Mupparnas julsaga. När vi ätit klart delade vi ut paket. Jag fick grejer till bilen av pappa. Ett quattromärke till den undre grillen, mattsvarta audiringar och ett svart quattromärke till grillen samt lysen till dörrarna som nu lyser med Audiloggan. På juldagen fixade pappa fast allting så nu är bilen jättesnygg! Vi hann med en julgröt till på juldagen innan pappa åkte hem. Det var verkligen en mysig jul! 
Julgröten 
Julbordet
Dan före dopparedan
Äntligen ledig! Efter 11 arbetsdagar i rad så behövs verkligen vila... Inte för att ledig dag egentligen innebär vila i mitt liv. Förkylningen har tagit mig i sitt grepp, näsan är antingen täppt så att jag får andnöd eller rinner så jag måste gå och stirra upp i taket. Tråkigt men nu blev det så. 
 
Dagen började med julgröt på jobbet. Det var mysigt. Givetvis hann jag både städa och åka till Birsta för att köpa spån innan (gäller ju att vara effektiv). Efter julgröten, som fick bli min frukost, åkte jag till stallet. Det var en solig dag. Jag och Guzzman tog en sväng på ängen/slätten där det gick att galoppera litegrann. Han var glad men skötte sig bra trots två lugna dagar. 
Härlig utsikt i solen
Båda hade glitter i håret dagen till ära
 
Efter stallet åkte jag hämtade pappa, som kommit med tåg från umeå, på stan. På vägen hem åkte vi och handlade till julbordet. Min kyl har aldrig förr varit så välfylld. När vi kom hem griljerade vi skinkan, självklart med Apotekets senap medan vi kokade potatis och gjorde köttbullar av lammfärs. Vi kokade sedan ägg och stekte prinskorv och dukade fram julbordet. Lika bra att börja idag för vi har mat så det räcker i dagar! Gott var det och nu tar vi det lugnt framför en film i soffan. Precis som det ska vara en ledig dag. 
Julskinkan griljeras
Lammfärsbullar
Sill mm
Skinkan klar
Första omgången
 Andra omgången
Dan-före-dan-före-dopparedan

Jag önskar er frid
Jag önskar er tid
Äta god mat
Få känna er lat
Umgås med familj och vänner
Alla som ni för känner
Julen är en tid att njuta
Låt alla måsten förskjuta

 

❤️ God Jul ❤️