Emma

Sista juni
Glöm problem och besvär
Lyssna till hjärtats begär
Glöm sorg och tragik
Fyll själen med lyrik
 
Som vanligt full rulle i mitt liv. Mycket händer just nu, en del saker gör mig ledsen och en del gör mig glad. Men mest är jag nog ändå glad. Idag har jag varit trött. Pga olika omständigheter tog jag mig inte för att sova förens alldeles för sent vilket resulterade i att jag var dödligt trött när jag klev upp tidigt för att vara i stallet 6:30 för att släppa ut hästarna. På jobbet kändes det lite som att jag skulle somna stående men som tur var hölls jag vaken av alla trevliga kunder och underbara kollegor. Mitt tempo var kanske inte det bästa för dagen men jag tog mig igenom. 
 
Efter jobbet åkte jag tillbaka till stallet och red min fina Guzzman. Skönt att ha mockat och fixat mat på morgonen då jag hade uttag. Vi red inne idag, i stora ridhuset, helt ensamma. Guzzman var verkligen superfin! Allstå jag menar extra superfin (han är ju alltid superfin)! Vi red enkla byten runt långsidan och sedan rörelserna ut MsvC-programmen och även några byten. Han var mjuk och lydig. Det bästa är ändå hans ökade trav, den är magisk! Om han går såhär bra på tävling så blir vi farliga. 
Finaste Guzzman
 
I morse kände jag att jag vill iväg från stan en stund så jag hörde av mig till mina kusiner i Stockholm och nu är resa dit bokad. Det blir en weekend fredagskväll-söndagskväll om drygt två veckor. Ska bli helt galet kul! Blir troligast Grönan eller Kolmården också. Längtar! Skönt att Guzzman har sommarvilla då och går på bete. Känns som att jag behöver miljöombyte ibland och då passar det ju bra att få det då. Ser även fram emot att resa till London i december med syrran och mamma. 
 
Eftersom att det finns vissa saker som gör mig lite ledsen just nu så får Våfflan flytta hem ett tag. Det känns bättre då, jag blir inte så ensam. Jag hoppas det kommer funka trots att jag jobbar. Får helt enkelt cykla hem och rasta henne på lunchen. Men det är det värt. 
Finaste Våfflan 
En dag i hästkrafternas tecken!
Blev en lång dag igår för fröken Berg. Först var jag på stallet vid 6:30 före någon annan bil. Alla hästar fick komma sig ut i hagen och så passade jag på att mocka och fixa hö också när jag ändå var där. När jag kom hem hade jag tid att städa, vilket verkligen behövdes, före jobbet. Så nu är lägenheten helt okej att vara i igen och jag skulle till och med våga bjuda hem någon. Får se hur länge jag lyckas hålla den så... 10-15 jobbade jag på bokhandeln, det gick ganska bra och direkt efteråt åkte jag till Guzzman. Vi vågade oss på en skogstur, den första på Hippo (och i Håkmark går det bara att skritta om man inte vill rida långt och korsa vägen). Ni som minns hur Lelle var i skogen kan förstå om jag var lite nervös men jag känner mig så trygg på Guzzmans rygg vilket lugnade mig. Vi begav oss iväg och stötte genast på trubbel då det är en liten brasa utanför "gula huset" som dessutom är i närheten av där de sista hagarna slutar. Där ville inte Guzzman gå längre. Jag orkade inte bråka utan jag satt av och lärde honom förbi den, förbi huset och när jag ändå var på gång förbi Amerika också. Sen satt jag upp igen och efter det gick allt hur bra som helst. Vi travade en bit också sedan tog vi en lång härlig galopp, han är verkligen supersnäll och väldigt trevlig. Jag är så lycklig över denna underbara häst! Efter galoppen tog vi lite skritt och lite trav innan vi var hemma igen. 
 
Med spetsade öron och busig man
 
Kvällen var inte planerad för mig, men det var ju ändå lördag. Hade kunnat tänka mig att bara ligga i soffan och tagit det lugnt. Blev dock erbjuden att köra ett gäng på Wheels (som är som en bil festival i stan med en parad av fina, och mindre fina, bilar genom centrala Umeå. Efter viss tveksamhet så kände jag att jag inte kunde tacka nej. Fick veta att det var en Cheva jag skulle köra och såg framför mig någon gammal vacker camaro eller liknande. Det var det inte riktigt. Det var en stor (väldigt stor) bil men flak. Jag undrade hur tusan det skulle gå att ratta runt en sån stor bil i stan men sedan sa jag som Pippi "det har jag aldrig provat så det klarar jag alldeles säkert av". Jag är ju van att köra släp! Jag fick trösta mig (eftersom det inte var en camaro) med en ordentlig musikanläggning med bra musik, en V8 motor som brummade finfint till de ca 140 hk (har ner i audin) och fantastiskt trevligt sällskap i de långa och sega bilköerna genom stan. Dessutom hade jag ju världens bästa utsikt - första parkett till alla fina bilar som rullade runt. Såg en jättefräsch svart Jagga som jag inte hade tackat nej till och många cabade Mustanger (som typ var den vanligaste bilen där men jag gillar den ändå). Det blev ett äventyr som pågick till nära midnatt och jag tror aldrig att jag kört så olagligt med för mycket folk i bilen, folk på flaket, på otillåten gata och på tomgångskörning. Men alla poliser vi mötte bara vinkade glatt, det var ju trots allt Wheels! 
Den lilla bilen (flaket rymdes inte i bilden) 
 
 
 
 
 
 
 
En kväll i juni
Sommaren förbi rasar
Man hösten fasar
Men ännu vackert grönt
Ute varmt och skönt
 
Veckorna rusar
Kvällarna förtjusar
Knappt lediga dagar
För det som behagar
 
Så länge solen skiner
Varm vind viner
Ger ny energi
Känner mig fri
 
Ordning i livet
Tar vi förgivet
Därför vi kosan styr
Mot nya äventyr
 
Behåll känslan kvar
Ge frågorna svar
Glöm alla bekymmer
Så hjärtat annat rymmer
 
Gör som vi vill
Allt roligt en gång till
Skrattar och ler
Vill se ännu mer