Emma

Imorgon kör vi!!
Som vanligt blev det en lång dag såhär dagen före tävling. Lite extra tror jag också för att det är säsongens första tävling! Allt känns iaf bra inför imorgon och båda hästarna har varit duktiga idag. 

Började dagen med ett dressyrpass på Lellis då vi jobbade i rund form med lösgjordhet och framåtbjudning på tränsbätt. Det gick bra och han känns fin inför helgen.
Lellis i morse

Efter det jobbade jag några timmar över lunch och sedan åkte jag tillbaka till stallet. Där började jag med att duscha Lellis, sedan putsade jag utrustningen och mockade. 
Lellis lika blöt som han är söt = väldigt blöt!

När sekretariatet öppnade så visade jag vaccinationen på båda hästarna och sen kunde jag rida Metallica inne på dressyrbanan. Hon var jätteduktig! Red bara i skritt i ungefär 15-20 min och hon var avslappnad trots att vi tittade i alla hörn på banan. Avslutningsvis ledde jag Lellis några varv runt banan också innan jag åkte hem. Men snart är jag tillbaka igen, Metallica startar LB:2 kl 08:08 imorgon bitti. Lellis startar MsvB:4 kl 16:59 så jag hinner andas däremellan! 
Lellis har spanat in banan

Imorgon kör vi!
Uppladdning!
Årets första tävling i helgen och det är verkligen full rulle inför! Trots allt som ska göras så känns hästarna bra så de ska nog prestera så länge jag också gör det. Känns som att vi haft ett bra upplägg. Lellis har fått gå dressyrträning för Marc måndag och tisdag (och varit superfin), sedan red vi lite bommar på onsdag. Metallica vilade i måndags och fick sedan gå dressyr tisdag och onsdag. Idag har båda fått promenera i skogen och imorgon ska Lelle få sig förberedande dressyrpass och Metallica ska få titta på banan och skrittjobba lite inne på den. 

Söt-Lellis i boxen

Mitt upplägg är inte riktigt lila bra... Har inte hunnit sova och äta så mycket men vad gör det, har fått energi av glädje istället. Har jobbat under bokrean på veckan. Vilken underbar arbetsplats! Trevlig miljö, trevliga kunder och trevliga kollegor, man kan inte bli annat än glad! Är ju även uppstallningsansvarig på tävlingarna vilket innebär lite planering och jobb men jag måste säga att jag leder en fantastisk arbetsvillig grupp så det blir alltid bra i slutändan. Lyckats plugga mer än jag trodde faktisk vilket också är bra. Men det bästa är nog att jag fått ta hand om Metallica hela veckan! Mycket att göra, högt tempo men roligt har jag haft! 
Metallica på promenad

I helgen blir det LB:2 för Metallica och MsvB:4 för Lelle på lördag och MsvC:2 för Lelle och LB:3 för Metallica på söndag. Nu kör vi! 
Genrep
När man haft en stressad dag,
Måste man få ta det lugnt ett tag.
Det är lätt att man humöret tappa,
Om man inte får tillfälle att slappa. 
Man kan inte köra en till minut,
Om man känner sig helt slut.

Började dagen med att hoppa in och jobba 7-9 på bokrean, mycket lärorikt och ju mer man jobbar desto mer erfarenhet får man och duktigare blir man. Värda timmar tyckte jag! Efter det åkte jag direkt till stallet, hann mocka åt Metallica innan min träning med Lelle för Marc. 

Träningen igår gick superbra så tanken var att fortsätta där vi slutade och rida igenom programmet inför tävlingen, som ett genrep. Men tänk så snabbt ens förutsättningar kan ändras och denna gång var det så pass påverkande att det satte den välkända snöbollen i min mage i rullning. En liten sak kan förstoras så mycket under bara några sekunder för mig. Jag tappade fokus men Lellis fortsatte jobba. Jag kämpade verkligen med att återta kontrollen över min kropp men det är så svårt när vibrationerna på insidan börjat. Jag tog pauser, andades, ordnade till saker i huvudet men det hjälpte inte... Till slut brast jag och tårarna började rinna. Men jag slutade inte rida! Då var det guld värt att ha en tränare som vet hur jag fungerar som kan prata mig till rätta och en häst som fortsätter prestera även om jag helt tappat kontrollen. Tack vare dem slutade det hela med att vi red igenom MsvB:4 och det gick superbra! Bra framåtbjudning och engagemang som gav fina rörelser och inga missar. Känns bra att Lellis är på topp iaf!
Var orangea igår och idag

Efter träningen blev det en kort lunch, rastning av hunden och mockning till Lellis som fick gå it i bara fleecetäcket i solen. Han var nog glad över det och tyckte det var skönt för han hade rullat i hagen. Red sedan Metallica som tagit det lugnt sedan lördags då hon var så duktig och gick 0:a i 1m på tävlingen. Förväntade mig att hon skulle vara lite motsträvig (för att vara henne) och kanske lite extra tittig. Det var hon inte utan hon var superfin! Kändes nästan direkt på plats och vi jobbade övergångar skritt-trav och trav-galopp och avslutade med tempoväxlingar i trav. Imorgon ska vi rida delar ur programmen och eventuellt hela programmet för att vara väl förberedd inför helgen. Känns bra inför helgen även med henne! 

Lellis myser i solen

Nu är jag dock så trött att jag tänker tillåta mig att slappa ihop i soffan... Inte enligt planen men nödvändigt! Så kan det bli ibland.