Emma

En dag att vara nöjd!
Jag har haft två lediga dagar och lyckats uträtta otroligt mycket. 
 
Jag började gårdagen (onsdag) med att rengöra bilen invändigt. Det behövdes! Har inte dammsugit och torkat sedan jag köpte den. När lönen kommit (nästa vecka) så ska den få en sväng i biltvätt utvändigt också. Före lunch kom mamma till Sundsvall och vi åkte till Guzzman som fick gå ett lätt dressyrpass på sjöbanan. Jag kunde ändå inte låta bli att göra några serier och tänk, han kommer ihåg hur man gör. När stallet var klart så åkte vi och åt på Vezzo. Jag unnade mig pizza. Vi åkte hem till mig och kom på att jag hade mycket delar av den gammla garderoben (som följde med lägenheten) och att borde åka med dem till återvinningen. Vi lokaliserade att det fanns en återvinning i Timrå och sedan fick jag kasta ut alla delar från balkongen. Rena rama terapin! Sedan in i bilen med allt och så åkte vi iväg. Vi kom fram (efter att ha kört fell i vanlig ordning när jag är kartläsare, en sväng) 10 min innan de stängde. På vägen tillbaka åkte vi förbi Ikea då jag skulle köpa en byrå som jag behövde bärhjälp till och mamma skulle köpa förvaringsbackar. Sedan åkte vi hem igen och jag fick låna mammas slagborr för att borra hål till mina hyllor i garderoben innan mamma åkte hem på kvällen och jag landade i soffan och såg Indiana Jones. 
Mamma tog en bild på mig och Guzzman 
Lunch på Vezzo 
När man har kastat ut saker från balkongen 
 
Idag (torsdag) börjades dagen med att bygga ihop byrån. Det flöt på riktigt bra och krånglade ingenting faktiskt. Den blev riktigt fin och passar jättebra i mitt sovrum. När den var klar åkte jag till Birsta och köpte skruvarna som behövdes för konsolerna som skulle hålla hyllan i garderoben och även för stånghållarna till klädstången som hänger under hyllan. Sedan fick jag ett ryck och nörjade montera. Det gick, sakta men säkert. Fick ibland stanna upp och fundera lite men det blev riktigt bra till slut. Jag är väldigt nöjd! Ser ju ut som att ett proffs satt upp konsol, hylla och klädstång. Det blev precis som jag planerat. Jag monterade även in diodlamporna som ska vara belysning i garderoben. När jag var klar kände jag mig helt slut. Jag åkte till Guzzman som fick en härlig galopp i gräset på ängen. Sedan åkte jag hem och nu tänkte jag landa i soffan framför den andra Indiana Jones. Sedan somnar jag nog väldigt gott. 
Byrån 
Garderoben inredd
Bästa utsikten
Tävlingsplanering
Det är inte alltid lätt att få ihop det med alla tävlingar. Helst vill jag ju inte åka så långt men ändå rida roliga klasser. Den klassen jag framförallt söker efter för tillfället är st Georges (PSG) som vi vill bli varm i kläderna i. Jag var tidigare lite bekymrad över att det var så få dressyrtävlingar på höstterminen. Men nu har det ändrat sig och jag tycker nästan det blir för mycket. Planen var att Gävle 19-20/8 skulle bli vår första efter sommarvilan. Men då har Strömsund en tävling helgen före och jag blev väldigt sugen på att åka dit. Det är en mindre MsvA:1 som döms av endast en domare (annars är de tre) men jag har redan gjort mina kval så det spelar ingen roll. Dessutom är det en av mina favoritdomare som dömer så den är helt klart lockande. Till råga på allt så släppte Timrå en propp i dagarna till en tävling helgen före det. Nu blev det svårt, tre helger i rad! Orkar vi det? Timrå hade också roliga klasser. Det knepiga är dock att jag skulle ha jobbat helgen då Strömsund är och varit ledig Timråhelgen. Men för att kunna delta i Strömsund har jag bytt söndagarna med en kollega. Detta gör att jag fortfarande är ledig lördag och kan starta i Timrå. Efter Gävle är det inge dressyrtävling förens 23-24/9 på Sundsvalls RK men en liten hopptävling i Kramfors 10/9 så han hinner få tre tävlingsfria veckor efter dessa tre tävlingshelger. Sedan blir det tävling 7-8/10 hos Sundsvalls Fältrittklubb, Högbo ridklubb eller Hudiksvalls HPK. Det hänger på klasserna vilken det blir. Timrå hade roliga klasser. Där har jag möjlighet att rida MsvA:1 regionalt på lördagen (PSG går söndag då jag jobbar). Dock så har de SM-kval för juniorer så de har lagt FEI individuella mästerskapsprogram för juniorer (MsvB) nationellt. Det är ett program som jag inte har ridit och ett av de högre MsvB-programmen. Jag gillar att prova nya program och eftersom att jag planerar MsvA:1 i Strömsund och PSG i Gävle så kanske det passar bra med en mjukstart i MsvB. Efter debuten i Intermediaire skadar det inte om det får kännas lätt en gång. Guzzman brukar vara bäst i första klassen då han laddar igång så mycket till andra. Därför rider jag oftast bara en klass på ett meeting. Så även om det blir en del resande så blir själva tävlandet inte så intensivt och han brukar alltid få tid att ta igen sig efter en tävling. Jag har inte möjlighet till någon fler Intermediaire detta år, det är en på söndagen hos Sundsvalls ridklubb men då åker jag till Stockholm och springer Lidingöloppet (del av klassikern). Nästa år däremot så satsar vi på fler och förhoppningsvis kan vi rida küren hos Sundsvalls Fältrittklubb sommaren 2018. Sedan hoppas vi också på Lag-SM men det är långt kvar tills dess. 
 
Planeringen blev nu som följer: 
5/8 Timrå HSF FEI individuella mästerskapsprogram för juniorer (MsvB) 
13/8 Strömsund RK MsvA:1
20/8 Gävle RS FEI Prix St Georges 
 
(10/9 Kramfors RK 80cm)
23/9 Sundsvalls RK FEI Prix St Georges
 
7-8/10 Sundsvalls Fältrittklubb (eller Högbo eller Hudiksvall) FEI Prix St Georges
 Foto Emelie Bergdahl 
Idag är en dag
Idag är en dag att inse sina gränser
Gör inte sig själv tjänster
Genom att göra allt man vill
Och lite mer därtill
Ibland får det ta stopp
För både huvud och kropp
 
Idag är en dag för misstag
För att vara liten och svag
Att för alltid lägga mer
Och aldrig ta tag något mer
Gråta tills tårar tar slut
Skrika tills allt kommit ut
 
Idag är en dag att inte minnas
Den ska aldrig mera finnas
Den glöms bort
Inom kort 
Sedan tar jag nya tag
Imorgon är en ny dag
 
Jag borde ha anat, jag borde ha insett. De kom krypande över mig, sakta, sakta intog de min kropp. Demonerna. Det var så länge sedan nu att jag inte ens kände igen dem. Nu i efterhand faller allt på plats, nu verkar det självklart. Men inte innan, det var ju så länge sedan de besökte mig sist. Så länge sedan min kropp behövde utstå detta utmattande övergrepp. De smyger sig på och gör sig inte till känna förens de tagit kommandot och styr kroppen, tankarna, känslorna, allt. Mina demoner. Jag hade glömt att jag levde med dem förut, att de var en del av mig. Det var så länge sedan och jag har mått så bra sedan jag blev fri dem att jag helt hade glömt bort. Jag vet hur jag ska hålla dem i schakt. Men det räcker med ett litet misstag för att jag ska få ångra det i efterhand. Det har skett nu. Alla signaler fanns där. Helt plötsligt känner jag mig ful. Helt plötsligt undrar jag om jag gått upp i vikt under sommaren för jag känner mig stor. Men det var inte så, allt hade sin förklaring. Helt plötsligt kunde jag bli så förbannat arg att jag skälvde på insidan och inte i överhuvudtaget kunde kontrollera mig själv och mina tankar. Demonerna hade tagit över och de drev mig in i något som jag hade glömt hur det var. Det var så länge sedan jag kände sån vrede att jag nästan gick sönder inombords, att jag verkligen hatade utan att veta varför. Att jag ville gråta men något höll det tillbaka och tvingade mig in i mer aggression. Sedan bryter jag ihop, spricker, går sönder. Då kommer ångesten. Demonerna tynar bort, lämnar mig och kvar blir jag, nedbruten, utnyttjad, tömd. Ångesten dunkar. Det är vad som återstår. Svaghet och ångest. En spillra av mitt forna jag. Överkänslig och i behov av ett ordentligt sammanbrott. Att få gråta. Utmattad och trött. Det börjar blöda och magen spänns ut så mycket att det känns som att den ska spricka. Jag vill helst lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet. Ingenting är roligt längre. Ingenting är värt någonting. Jag är tömd, som en trasig plastpåse, ett sönderslaget glas. 
 
Mina demoner är hormoner. Detta genomgår jag varje gång jag får mens... Men jag har hittat min hjälp att hålla balansen i kroppen och jag mår så fantastiskt bra av det. I veckan har jag slarvat. Vad som tar lång tid att bygga upp kan raseras direkt. Men jag är inte slut, jag måste bara återladda mig. Sedan kommer jag tillbaka med min fulla positiva styrka och all min energi. För mitt liv är för fantastiskt för att bli förstört av demoner. Det tar för mycket energi att utsättas för detta en gång i månaden i en evighetsspiral. Jag vill leva och må bra!