Emma

Första hopplektionen!
Ja då var det gjort! Första hopplektionen. Och det med en avfallning och lika många vägringar som faktiska språng. Men jag är ganska nöjd ändå! Red på Butterfly och hon är lite knepig för hon kan stanna om man inte ger henne stöd med både skänkel och hand hela vägen fram till hindret. Vi började starkt och då gick det superbra! Dock lyckades jag klanta mig på ett hinder och då fick jag smaka både bommar och grus. Men sånt får man väl räkna med när man nu fått för sig att hoppa. Snabbt var jag uppe och de följande sprången vart riktigt bra. Sen blev hindren lite högre och jag tappade lite ridning. När jag inte gav Butter nog stöd så nitade hon... Och sen nitade, och nitade, och nitade hon och jag tyckte jag försökte rätt bra att hålla modet uppe men sen bröt jag och bad om att få ta lite lägre hinder. Avslutade lite lägre men iaf utan stopp. Har lovat att bearbeta detta nu och sen komma tillbaka med ny styrka och självförtroende nästa vecka! 


Några bilder från då vi faktiskt klarade hindren
Hoppning
Ikväll ska jag göra min första hopplektion för Kerstin. Det blir tillsammans med en ridskolehäst, vilken återstår att ses ikväll. Sjukt spännande! Känner att jag inte riktigt vet vad jag gett mig in på... Tycker inte att nervositeten satt igång riktigt ännu men jag kanske har lärt mig med livet att det inte är lönt att oroa sig i onödan? Skulle tro att allt kommer på en gång när vi ska börja hoppa. Kan inte minnas när jag senast hoppade ordentligt, har ju bara lyckats ta mig över typ 70cm hinder på Lelle. Jag hoppas iaf på en trevlig häst, bra hjälp och att det blir grymt kul. Jag vill ha känslan att det är så kul att jag inte kan sluta! 

Värmde upp lite igår med att göra markarbete med travbommar och stuts ute hos Gyllengahms tillsammans med Hanna och Viktoria. Uffe var hur taggad som helst och det liksom tändes något i hans ögon då han såg alla bommar på banan. Sen när han såg hindren (de upphöjda bommarna) fanns det ingen hejd. Jag tror att han kände sig som ung på nytt! Sjukt roligt var det även om jag tror vi alla tre var lite småsega. Jag var iaf gnälligast! 
Jag och Uffe skuttar

Nu är det äntligen bokat och klart, det blir Hemavan över Valborg med pappsen. Så sjukt kul det ska bli! Jag har fixat jacka, täckbyxor och handskar nu så jag är redo! Typiskt mig att köpa en ljusturkos jacka när jag egentligen var ute efte en gul som matchar pjäxorna... Men den var så snygg så det blir nog bra ändå! Vi åker på torsdag och kommer hem på söndag och de dagarna blir det skidåkning och god mat för hela slanten! Ser fram emot detta!
3-årstest
Mammas duktiga egenuppfödda unghäst Transparante Blanche (kallas "Äpplet") har varit med och blivit bedömd i 3-årstestet. Otroligt proffsigt förberedd och visad av Yvonne och Carro Määttä som ledde till fina poäng både på gångartsdelen och hoppdelen. Gångartsmässigt var hon bäst och fick klass 1, hoppmässigt var hon näst bäst och sammanlagt blev hon bästa Västerbottensuppfödda häst. Otroligt duktig! Hon har skött sig exemplariskt och varit relativt cool under alla spännande omständigheter. Man behöver då inte skämmas! 
Exteriör 

Löshoppning 130cm
Trav 

Trav 
Galopp 

Fin i solen
Laddar inför ridprov
Första pris! 

Detta har gett mig en nytändning, kanske blir unghäst ändå!