Emma

Säsongens sista tävling
Nu är säsongens sista tävling avklarad. Guzzman var klar redan efter SFRKs tävlingar men Hayco fick åka till Timrå för att kvala klart. Det gick bra. Vi red MsvC:1 och även om han var lite spänd i början så fick vi till ett riktigt fint program. Skolorna är inte helt finslipade men vi gjorde så gott vi kunde och de enkla bytena har varit svåra men nu är de i alla fall godkända. Det finns väldigt mycket utvecklingspotential och efter vintern kommer han nog vara starkare och mer redo för klassen. Vi fick ändå fina 65% då han har bra bärighet och många delar är bra, som förvänd och ökningar. Han håller med andra ord en hög nivå med tanke på att vi inte riktigt var klara För programmet. Nu är han färdigkvalad till MsvB och i vinter ska vi träna in kandaret och lära honom byten. Blir nog några MsvC i början av terminen ändå men till sommar hoppas vi kunna starta MsvB. Jag trodde att våra procent skulle räcka till placering men de gjorde de inte utan vi fick finna oss just utanför precis som i vår första MsvC. Nästa år, då satsar vi på ta lite placeringar. Är väldigt nöjd med Haycos prestationer, han har gjort alla sina starter på över 65% vilket är väldigt bra. Även Guzzman har presterat bra i år, alla starter förutom de i MsvA över 60%. Han går ju lite högre klass och då blir det svårare. Är väldigt nöjd med honom också. Det var en bra termin och nästa år satsar vi på en minst lika bra! Nu blir det lite lättare jobb ett tag och sedan träna på med piruetter för Guzzman. 
Fina Hayco
 Det blev en bra säsong
På tåget hem från Stockholm
Haft några trevliga dagar i Stockholm. I lördags red jag först Guzzman på morgonen, träning för Åsa. Guzzman var duktig och kämpade bra med piruetter och seriebyten. Sedan hoppade jag på tåget strax efter lunch och åkte ner till Stockholm. Där bodde jag hos faster och farbror. Till middag blev det torskrygg och som efterrätt glass. Till det hann vi ett traditionellt tågspel även om vi saknade kusin-vitamin väldigt mycket. På söndagen fick jag sovmorgon och dan åkte jag ner på stan och shoppade lite. Vid lunch träffade jag Mikaela, som jag inte träffat på ett år(!!!). Vi tog en fika och gick sedan lite på stan och provade onepiece som HM hade inför halloween föreställande bla en enhörning och en drake. Vi hade väldigt roligt! På eftermiddagen mötte jag upp faster och farbror utanför Dramaten där vi sedan såg Rampfeber med bla Helena Bergström och Torkel Pettersson. Den var ganska rörig men bjöd på många skratt. I pausen lyxade vi till det och drack bubbel. Efteråt blev det middag framför TVn. 
Jag och världens bästa Mikaela
Provar kläder på HM
Dramatenensambeln
 
På måndagen började jag mitt trainee-program. Det innebär en slags extra kompetensutveckling och det ingår i min tjänst. Det känns väldigt roligt. Lite extra roligt eftersom att min bästa praktikant-kompis Emilia också är med. Hon från den sydligaste staden (Borås) och jag från den nordligaste (Sundsvall) i hela programmet. Det blev en lång, intensiv och rolig dag som avslutades med middag i Mall of Scandinavia. På tisdagen (idag) fortsatte utbildningen med ännu mer lärdom, kontaktknytning och information så nu är jag helt mör. Men glad. Det har varit jätteroligt! Jag är väl inspirerad inför det här året av träffar och ser fram emot nästa träff om en månad. Men nu blir det Clintanfilm resten av tågresan... 
Jag och världens bästa Emilia
En lång resas slut är början på en annan
Hösten är här. Även i Sundsvall. Det har varit intensiva veckor då jag har fått det hedrande uppdraget att tillsammans med två kollegor besöka apoteken i vår region och prata om lite olika saker. Vi kallar det medarbetardagar och det är menat för att inspirera och utveckla. Det känns som ett stort och ärofyllt uppdrag för någon som knappt jobbat 4 månader då det drog igång. Ni som känner mig vet också vad det krävs av mig för att kunna stå och prata framför en grupp i över en timme. Men det har gått jättebra vi har haft väldigt kul. Jag har fått träffa många underbara människor och lärt mig otroligt mycket. Dessutom har jag sett och lärt mig mycket om dessa delar av vårt land. Och mycket mer...
 
Varit utan hotellrum i Östersund
Ätit glass i Bräcke på glassbaren 
Kört vilse i "Stöde"
Träffat Östersunds storsjöodjur (men gillar Sundsvalls drakar mer)
Ätit hamburgare hos Captain Cook (men fick inte vara med i frågesporten)
Sett en Thailändsk paviljong mitt ute i skogen
Ätit bullar hos Kjell (eller vad han hette)
Träffat Jätten Jorm och Dunderklumpen i Strömsund
 
 
Hösten är här. Varken jag eller Guzzman har vår bästa tid på hösten. Jag blir lite låg och Guzzman blir väldigt känslig. I mitt fall är det nog kylan och brist på ljus som gör det, inte helt ovanligt att man blir lite hängig på hösten. I Guzzmans fall är det nog kylan och pälssättningen som gör det. Men han är inte hängig, tvärt om. Han är pigg och glad men lite tittigare och skvättigare än vanligt. Det är lite extra svårt att rida då men det är tur att jag älskar honom ändå så det gör inget. Det kommer en sommar igen.... även om det för tillfället känns långt bort. 
 
När mörkret fångar mig
Räddas jag av dig
Du lyfter mig upp
Du ger mig luft
Du får mig att le 
När livet är tufft