Emma

Så fina hästar!!
Vilken tur och lycka jag har att få rida på så fina hästar! Red båda bruna damerna igår och båda var superduktiga. Lite beröm från folk som tittade på var ju inte heller fel! Det kändes som en riktig höjning av självförtroendet och gav en fantastiskt trevlig känsla! 

Red först den lilla bruna, Metallica, ute i paddocken. Efter att hon varit så duktig igår då jag red program ville jag fokusera på de mindre bra delarna därifrån. I uppvärmningen la jag in två ryggningar, som hon först verkade tycka var svårt, men det förstod hon snabbt och gjorde snällt. Efter uppvärmningen och en skrittpaus så gjorde vi förvänd galopp. Gjorde så att jag vände en kost diagonal snett över ridbanan, kom ut i förvänd och red det längs halva långsidan och sen genom kortsidan. Gjorde om vägen i samma varv några gånger innan jag gjorde detsamma några gånger i andra varvet. Inte ett enda omslag!! Fick nått avbrott men då fattade hon snällt den galoppen jag bad henne fatta så det beror nog på att jag inte understödjer henne nog mycket. Sista gången åt vardera varv var klockrena! Avslutade med att stämma av med lite skänkelvikning på slutet och skrittade sedan av ute i skogen.


Väl matchade i orange och marinblå
Skrittur i skogen
Låg och njöt i solen i nyfixade hagen innan ridningen

Sedan red jag den stora bruna, Mindy, på framridningsbanan. Hon kändes direkt bra i formen och lydig. Värmde upp med lite övergångar (min favorit) och sen red vi både byten och förvänd i galopp. Hon kändes väldigt framme för skänkeln och "med mig" så det var väldigt trevligt. Lydig och fin. Även med henne avslutade jag med några skänkelvikningar på slutet bara för att stämma av innan vi också tog en skrittur i skogen som avslutning. 
Matchade i ljusblått och brunt, skulle dock haft ljusblå benlindor också men de är hemma...
Mindy i skogen

Känner mig så otroligt tacksam över att få rida dessa fina hästar, det är verkligen hur kul som helst! 

Hade fått för mig, eftersom att ändå solen sken för dagen, att jag skulle cykla till stallet. Det var ingen bra idé... Trots solen så var det även stark blåst som för mig på cykelsadeln liknade storm. Motvind rakt mot mig, kunde ju knappt ta mig framåt vissa delar. Halvvägs hoppade kedjan av (skulle verkligen behöva spännas och oljas), men såna har man väl "hängt" på förut så det var lätt fixat. Dock lite oroande. Väl där var jag väl nöjd med mig själv. Det är ändå inte så långt, ganska exakt 5 km, kan man ju gå om det krisar. När jag skulle hem så hade givetvis cykeln ramlat omkull i blåsten och landat på växellådan som flippat ur. Jag är en person som gärna konstant cykler på trögaste växeln så man kommer nån stans. Som tur var har jag vart med förr (har haft cykeln sedan högstadiet) och vet hur man fixar en växellåda (är ju också en "göra själv"-tjej). I samma veva som den funkade igen lyckades kedjan hoppa av men jag trodde det var växeln igen så jag pajade det jag lagat och insåg sedan att det var kedjan, fixade den och fick lov att laga om växeln... Tur man inte är rädd för skit under naglarna! Sen kunde jag glatt cykla i medvinden som halvvägs blev till motvind på den trögaste växeln. När jag kom hem somnade jag på soffan direkt efter middagen...
Solig torsdag!
Ligger fortfarande i sängen... Jo, jag vet, många av er där ute kommer ligga kvar i sängen ett bra tag till idag och vissa av er kanske bara hunnit nyttja den några få timmar. Eftersom jag var och lämnade Våfflan hos mamma igår så har jag ingen hund hemma och behöver därför inte gå upp ännu. Men det ska jag väl snart ändå... Måste plugga! Trodde att jag skulle jobba idag (trög som man är), läste lite tokigt på schemat (läs "är inte alltid så smart") men faktum är att mitt jobb faktiskt är stängt idag. Gör ingen för mig då jag ändå har plugg att göra, två hästar att rida och en lägenhet att städa! Jag ska nog lyckas fylla ut tiden. Tänkte mig nog en sväng ner på stan för lite inspiration om vad man kan ha på sig i helgen. Köpte en snygg svart klänning i tisdags men den har jag nog bara ena dagen. Har iofs ganska många klänningar men undrar om man ska ha shorts ena dagen? Dessa i-landsproblem... Jag känner att det annars vore roligt med maskerad. Jag älskar att klä ut mig! Fast det är nog bara jag som vill det i detta fall. 

Igår red jag Metallica. Faktiskt inne i lilla trots att solen lyste utomhus. Ville rid igenom LA:3 (som vi ska tävla på SURF) under de stabilast möjliga formerna. Planen med att rida igenom det är att se vilka delar som är våra svagheter så jag kan fokusera på dem före tävling. Det gick över förväntan! Trav- och skrittprogrammet gick riktigt bra och där känns hon stark. Det haft lite svårt för är den förvända (inte helt ovanligt) men nu kämpade hon på och i ena varvet tappade hon galoppen och det blev lite trav men sen fattade hon ändå förvänd galopp igen! I det andra varvet höll hon den förvända men vägen blev lite tokig. Jag är verkligen jättenöjd! 

Efter det åkte jag och red Uffe. Han fick jobba på lite igår och göra förvänd, byten, skolor i trav och övergångar. Fokus var att han skulle bära sig själv och inte bli tung i fronten. Kändes fin! Hade sällskap av duktiga Ida som red Kerdos (såg jättebra ut) och efteråt så skrittade vi ut en sväng. Uffe och Metallica är helt klart lite olika men det är kul och utmanade att rida olika hästar!
Jag & Uffe, självklart matchade med marin och ljusblått

Igår var jag som sagt nere hos mamma och lämnade Våfflan. Jag kan inte låta bli att än en gång lägga upp lite bilder på de söta valparna även om jag redan överöst med sådana på diverse sociala medier! Här kommer cutie-bomben! 
En ruby-tik som jag glömde namnet på
En ruby-hane som jag glömde namnet på

Q. Black Bird


Jag & hanen

Jag & tikarna

Kan man annat än att älska valpar! Mitt hjärta smälter! 

Valpar är små och söta,
De blir ledsna när de blir blöta.
De han en päls så mjuk,
De kan trösta en om man är sjuk.
På dagen de leker och busar,
Och på natten de sött snusar.
Valpar är det bästa,
Och slår nog det mesta! 

Måste bara tillägga att jag råkade se den första Superman-filmen från 1978 med Christopher Reeve som Stålmannen. Alltså netflix är ju som en beroendeframkallande drog för en filmälskare som mig! Aja, antar att det finns värre saker att vara beroende av. Iaf förvånades jag över hur bra den var, jag gillar ju gamla filmer. Jag älskar att det inte gick att datoranimerade allt utan man fick liksom lösa det på annat sätt. Mycket mer effektfullt i min mening. Mycket har hänt i utvecklingen om man jämför denna filmen med den nyaste, Man of Steel, med Henry Cavill (som är sjukt lik Reeve) som Stålmannen. Den nya är dock svårslagen med tanke på rollistan (både Costner och Crowe) och även om storyn är densamma så finns det lite mer av den i Man of Steel. Don't worry Batman, you are still my favorite superhero!
Inte ett vanligt (positivt) inlägg...
Grinig och irriterad över allt möjligt. Småsaker. Sådant som inte rört mig ett dugg i vanliga fall. Sådant som jag inte ens märkt av i vanliga fall. Men nu är varje liten grej irriterande och jobbig. Igår tänkte jag att det kanske var vädret men nu är jag övertygad om att det är progesteronhalten i min kropp då vädret är bättre idag och eftersom det vore rimligt i tiden. Progesteron (kvinnligt könshormon) kanske ni undrar, men det är bara en fin formulering för PMS. Och ni killar där ute kan tror att vi tjejer bara kastar ur oss sådant som att vi har PMS men det är faktiskt riktiga symtom som påverkas av att halten progesteron ökar. Bl.a. irritation, ilska och ångest. Även fysiska saker händer som svullnad över buken (beror väl på att progesteron har en effekt på livmoderslemhinnan så den liksom blir större) som kan innebära obehag och smärta. Jag har läst på om detta och vet därför att jag faktiskt lever med PMS. Eftersom att jag fortfarande kan fungera som vanligt (jobba och plugga och inte kräver smärtstillande) så är inte mina symptom så allvarliga. En sak är iaf säker, mitt humör rubbas och förutom irritation (och i vissa fall ilska) utan anledning kan jag även börja gråta utan anledning. 

Igår red jag Uffe på lunchen. Han gick jättebra men vädret var fruktansvärt! Blåsigt, kallt och regnigt. Både jag och Uffe trodde nästan att vi skulle blåsa bort. När vi blivit lite varma så gjorde vi byten och det tyckte vi båda var kul. Tänk att trots tre tröjor, pannband och tjocka ridbyxor så höll jag nästan på att frysa ihjäl (överdrivet). 

Igårkväll hoppade jag Guling igen. Red inge bra till att börja med. Ingen känsla. Väldigt passivt. Vi jobbade först i trav med skolor och travbommar och det borde vara min starka sida men Guling tyckte inte att det var så kul... Fick till rätt bra tvärning på skolorna och bra flyt över bommarna om man ska se det positiva men jag fick inte fram honom till skänkeln så han var väldigt hög och öppen i formen. När vi sen började hoppa fram tog det några språng innan jag kom till ridning. Blir ju ingen katastrof ändå då jag sitter på en riktig pärla. Sen hoppade vi en studs med fem hinder. Där red jag fram till första, så vi kom in bra, och sen fick jag för mig att bara släppa all ridning och inte understödja alls. Stackars Guling fick långt och fick lov att trampa om i studsen. Efter det red jag lite bättre! Vi avslutade med en serie med kryss-fyra galoppsprång-oxer-fyra-galoppsprång-kryss. Det gick ganska bra och jag hittade känslan och ridningen och därmed avstånden. Man kan inte vara på topp jämt och huvudsaken är väl att man kommer igång bättre sent än aldrig. Ska ta med mig från mina misstag och bli bättre till nästa gång!
Sitsen har verkligen blivit bättre under de här fyra veckorna! 

Idag har jag typ haft världens segaste dag utan någonting inplanerat. Har pluggat en del men känner att jag har koll på läget och ligger före planen. Sett två filmer (just gått med i netflix): American Beauty - vriden film om miserabla människoöden, ganska mörk, och Du gör mig Galen - Inte som jag trodde men faktiskt ganska fin utan att bli "fjantig", gillar faktumet att ingen är perfekt. Ganska skönt när man är lite låg psykiskt att fly bort till en annan värld för ett tag. På tal om det, såg ju X-men: days of future past med syrran i förrgår. Har funderat lite över titeln men nu i efterhand så passar den bra. Finns många frågetecken efter att ha sett den och självklart alla andra X-men före. Men jag ska inte spoila för er som inte sett den ännu. Som actionfilm så var den riktigt bra med coola fightingscener, story som var lätt att hänga med i, humor på sin plats och Hugh Jackman naken (bara rumpan men ändå, det är en fin rumpa)! 

Åter till dagen. Inspirerad av alla som skulle springa blodomloppet idag så for jag ut och sprang före lunch. Orkade längre än jag brukar och höll ett högre tempo än vanligt. Progress! Kanske hade klarat att vara med ändå. Jag har aldrig vågat då jag varit rädd för att vara för dålig... Har även varit på stan och fixat nya "springbyxor/-tights" (vad man nu brukar kalla det, jag brukar ju annars mest idrotta i ridbyxor). Nu kommer det gå ännu bättre att springa tror jag. Hittade också en riktigt fin liten svart klänning. Unnade mig, jag tog ju trots allt hand om räkningarna i morse! Hann precis till i20 efter det för att träffa en utpumpad Markus som gått i mål med bra tid och en syster som också var nöjd (fast jag missade hennes målgång, var ju så mycket folk). 
Asspic på mina nya tights! 

Ja, nu återstår väl bara att åter fly bort antingen i toxikologins värld eller till en helt annan. Och sen ska man väl sova också?