Emma

SURF-helgen
Här kommer lite update från SURF-helgen för er som inte var där, har följt resultatet (equipe.com) eller läst på min hemsida (emmabergdressyr.weebly.com). 

lördagen red jag och Lelle MsvC:1 på kandaret. Fick några småmissar men gjorde annars ett fint framträdande. Fick 63,40% och var strax under placeringsplats i resultatlistan. Är väldigt nöjd med det! Klarade dessutom MsvB-kvalet för andra gången vilket innebär att vi nu får delta i MsvB (planerar debut till hösten). 

söndagen red vi MsvC:2 också på kandaret. Hade inte samma känsla på banan, fick många kommunikationsmissar och det gjorde att vi fick dryga 59%, vilket jag får acceptera som helt ok då det inte var våran bästa prestation, och kom då sist. Men vad fasiken nån måste ju komma sist också eller hur?! 

Kan i det hela taget såhär i efterhand inte vara ett dugg missnöjd med någonting (kanske med min egna ridning men jag gjorde mitt bästa för stunden). Våra missar beror ju helt på mig och inte på att min häst skyggar eller är ovillig. Vem kan då vara besviken? Min underbara häst går bara fram överallt, tittar inte på någonting och gör sitt bästa för att förstå och göra det jag ber honom. 

Haft otroligt bra hjälp med mig i helgen, pappa. Han har varit en trogen supporter och hjälpt mig med att leda Lelle på framridningen då jag bytt om (har världens snällaste häst) och dessutom filmat och fotat. Inte alla som har en så snäll pappa som ställer upp och hjälper en hel helg sådär! 

Nu har min underbara vackra häst fått en lite lugnare vecka, iaf början på vecka, som började med skritt i måndags och sen vila i tisdags. Igår longerade jag honom (och det behövdes för han var väldigt pigg) och idag red jag lite lösgörande dressyr. Han var jätteduktig och vi fick dessutom lov att "smyggöra" två galoppombyten, båda rena! Imorogn eller på lördag så ska han få gå lite bommar och markarbete. Sen taggar vi igång igen inför Sundsvall!

Film från lördagens MsvC:1
      
Återuppladdning!
Dags att ladda upp igen inför tävling nu! Känner mig dock lite lugnare denna gång när det gick så bra i Härnösand.

I måndags fick min vackra ta en promenad i skogen och sen äta gräs och bara njuta av en välförtjänt ledig dag. I tisdags tränade vi för Marc. Var en bra träning även om jag var lite stressad och spänd (lång dag på jobbet, lite sömn osv). Fick bra hjälp och vi har mycket att jobba vidare med. Lellis kändes dock lite trött så jag bestämde mig för att det fick bli skrittmaskinen igår. Dock så var han inte så trött då för han levde rövare och bockade, stegrade och for runt. Då bestämde jag mig för att han kanske behöver rastas av lite så i morse skulle jag longera men allt jag lyckades provosera fram var en liten bockning. Så vi gick in i stället och laddade inför kvällens dressyrträning. Tränade på kandaret för mamma, blev mcyket lösgörande och jag fick mycket hjälp. Känns ganska bra inför helgens tävlingar. Imorogn blir det träns och graman (tror jag) utomhus.

Får med mig en hästskötare av världsklass i helgen: min pappa!! Som tur var har han varit med förr så det kommer nog gå jättebra. Har ju en väldigt snäll häst också.
Tävlingar i Härnösand
Lastade på den lille hästen i transporten på fredageftermiddagen efter ett dressyrpass hemma. Lille älsklingen gick bara rakt in och stog sedan som ett ljus hela vägen till Härnösand. När vi kom fram så tog vi en liten promenad på framridningen innan vi nattade.
 

Lördagen började tidigt med mat (iaf för hästen) och sedan en morgonprommis innan tävlingarna drog igång. Vi hade tur med vädret, inte jättevarmt men soligt. Red MsvC:1 vid lunchtid. Valde att starta på tränsbettet då eftersom att det var första tävlingen för säsongen, även om jag var sugen på kandaret då han var så fin på det i torsdags. Vi fick en sen strykning just före oss och före det va det paus så jag tror att de glömde bort min bana lite (gick på två banor) för domaren ropade in mig och sen fick jag börja direkt, de presenterade mig alltså inte. Fick därigenom inte tid att rida runt banan men vad gör det när man har en häst som går fram överallt och inte skyggar. Blev en trevlig ritt i ett något lojt tempo och låg form men jag tyckte inte det gjorde något då hästen kändes så stabil. Man kan ju åtminstone börja säsongen med en bra upplevelse. Fick ihop 60,21% vilket jag var jättenöd med, man vet ju aldrig riktigt vad man ska förvänta sig såhär i början av säsonen. 
   

Eftersom att våran klass gick så tidigt så unnade vi oss att åka in till stan och äta på pizzeria sådär på lördageftermiddagen. Sen gick vi en liten prommis igen för att de små djuren inte skulle behöva stå i boxen hela dagen och sen nattade vi dem och gjorde tidig kväll för oss.

Söndagen började även den tidigt med mat (men det är så mysigt att smyga ut i stallet och fodra riktigt tidigt på morgonen, alla söta hästarna tittar förväntansfullt på en), sen en promenad för att komma igång lite. Hade lite senare start denna dag så jag hade tid att fixa och greja lite med packning och annat. Bestämde mig för att rida på kandaret då han var så stabil föregående dag. Fick en lagom lång framridning och slapp dessutom regnet som kom och gick under förmiddagen. Gjorde ett riktigt bra program utan missar och fick ihop honom mer och vågade rida på ytterligare på kandaret.

    


Alltihopa resulterade i 66,22% vilket är helt galet för att vara 3dje gånger jag rider MsvC på tävling. Vilken duktig häst! Med den procenten fick vi en 2a placering, en blå rosett och klarade dessutom ett MsvB-kval. Väldigt nöjd med hela helgen! Hästen har skött sig exemplariskt och dessutom är jag glad att han kan slappna av och ligga och sova på nätterna. Han förtjänar verkligen några extra morötter och så tror jag att jag just blev skyldig honom ett nytt pannband.


Nu taggar vi SURFs tävlingar nästa helg!
Tjohoo!