Emma

En perfekt dag i bilder
Igår var jag helt utmattad. Så trött att hjärnan fungerade snabbare än kroppen på jobbet. Inte på topp! Som tur var hade jag ledig dag idag. En klok vän sa igår i stallet till mig att på min lediga dag skulle jag inte ställa väckarklockan och sedan skulle jag bara göra saker som gjorde mig glad. Så gjorde jag. Fast jag fick lov att vakna senast 9:00 för att besikta transporten. Dock så vaknade jag 6:54... konstigt hur kroppen fungerar. Jag började med att ladda fyra tvättar i tvättstugan (jag hade bokat tvättid ifall att jag skulle vakna tidigt). Sedan diskade jag och plockade lite i lägenheten. Byggde ihop en pall och hämtade ett paket innehållande en griffeltavla till hallen som jag sedan hängde upp. Vid 9:30 åkte jag iväg med transporten för besiktning. Det var svettiga och ångestfyllda minuter innan besiktningsmannen gav godkänt. För att fira åkte jag förbi plantagen och köpte blommor till mina balkonglådor. Lite tidigast så jag får lov att ta in lådorna över natten än så länge. Sedan åkte jag till Stall Frieser där jag red både Hayco och Indy. Hayco känns lite matt just nu men han jobbade duktigt. Indy var motsatsen, hon var jättepigg. Båda fick jobba med övergångar. Jag åkte hem och lagade mat, tacos (på en tisdag) för att sedan plantera min fina nyinköpta blommor. Mätt och nöjd åkte jag till Näset där jag red Guzzman. Vi red nere på sjöbanan som var helt framtinad. Årets första pass på sandunderlag utomhus. Vi fick riktiga sommarvibbar. Underbart också att det numera är så ljust på kvällen. Det blev ett lugnt pass då jag befarar att tjälen finns kvar i marken men ändå kul att börja vara ute påriktigt. När jag var klar med stallet åkte jag hem igen och lagade middag. Nu ligger jag i soffan, ser på Seinfeld och äter glass med jordgubbar. En perfekt avslutning på en perfekt dag? 
Min fina bil (med den coola grillen) och den nybesiktade transporten 
Hayco 
Indy
Tacos till lunch
Balkongblomlåda 
Barmark på Näsets sjöbana
Den perfekta avslutningen på dagen
Ett år rikare eller fattigare?
Men 28 år känns ändå bättre än 27 på något sätt. Det har mer pondus. Som att jag faktiskt är vuxen nu. Hur firar man inte sina 28 år? Jo man jobbar 8-17 och sedan åker man till stallet och bjuder hovslagaren (och stallkompisarna) på tårta under tiden han skor hästen som sedan får vila för dagen. Även kollegorna bjöds på tårta. "Emma-gjord" (istället för hemmagjord) tårta. En orange chokladtårta. Som tyvärr inte blev lika god som den såg ut. Jag tror det var den orangea grädden som gjorde att jag förväntade mig mycket mer av den än vad jag fick. Men kollegorna sa att den var god iaf. Jag unnade mig god mat både till lunch och middag, lunch på Innergården och middag på Vezzo. Det var inte fel. Jag har fått fina gratulationer, presenter och blommor av nära och kära. Det känns varm i hjärtat. 
 
Ikväll blev det en tidig kväll (för att vara i mitt liv) då jsg var i stallet tidigt i morse och började dagen med en galopp i solen på Guzzman. Sedan har jag jobbat och efter jobbet red jag fina Hayco. Hästarna har gått bra. Men nu känner jag mig ensam... imorgon börjar jag 12 och alla lister är bortslitna och tapeter uppsatta så jag har inget att göra. En tanke slog mig: kör jag på i det tempot jag gör för att jag inte vill känns efter? Jag brukar inte känna mig ensam. Jag brukar tycka att jag fyller mitt liv med precis det jag tycker om. Kanske är jag lite nere ikväll bara för att jag är trött... Man kan ju inte vara på topp jämt. För att slippa känns efter bokade jag in bio och ska se Skönheten och Odjuret
 
Så blir man ett år rikare eller ett år fattigare? Det beror nog på hur man ser det! 
 Orange chokladtårta
En vacker blombukett 
Ta-pet-se-ring
Ibland känner jag mig lite som Pippi. Hon klarar ju allt så länge ingen säger "men Pippi, det där går väll inte?". Hon cyklar på en cykel utan hjul och flyger på en kvast. "Det har jag aldrig provat tidigare så det klarar jag helt säkert." Jag har aldrig tapetserat förut. Men det kan väl inte vara så svårt? Varannan människa klarar ju av att tapetsera. Dessutom har jag sett typ alla avsnitt av Arga Snickaren (bara med Anders - originalet). Jag tog tag i hallen och drog igång. Lim, tapet, kniv - bara att köra! Fick några bra tips av mamma också. I hallen satt det en träbård som delade av rummet då jag flyttade in. Ovanför den var det en gul tapet och under den var det en vit mönstrad tapet. Jag slet ner tapeterna, spacklade, slipade och grundmålade. Sedan har det blivit vit väggfärg ovan borden och en tapet som ser ut som vitt tegel under. Tapetseringen gick riktigt bra! Fast det var lite krångligt. Men jag fick till det. Dock tog rullen slut i måndags då jag började så ikväll har jag slutfört projektet. Jag känner mig riktigt nöjd. I brist på fler rullar och med 5 liter tapetlim öppnat så drog jag igång med tapeterna i sovrummet imorse. Det var väldigt krångligt. Känslig/ömtålig tapet, mönsterpassning och dåligt morgonhumör före frukost. Blev väl helt okej ändå. Inte lika nöjd där. I hallen blev det verkligen superfint. Sovrummet var ett betydligt knepigare projekt. Bara det att varje våd är dubbelt så lång gjorde det svårare. Hela tre våder (motsvarande en rulle) gick åt som spill under projektet. Därför saknas det nu en rulle och den behöver införskaffas. Jag fick allt (som fanns kvar) på plats och nu får det helt enkelt se ut som det gör. Jag orkar inte göra om det igen! Själva tapeten är fantastisk. Superfin verkligen! Bara synd att det syns att en gröngöling har satt upp den. Dock är det i sovrummet och där ska väl inte så många andra än jag själv vara ändå. Till hallen saknas nu bara en hylla och en hallspegel, samt att sätta upp hatthyllan och en griffeltavla som jag beställt. Kommer nog bli supersnyggt! 
Hallen tapetserad och målad 
Sovrummet tapetserad och målat