Emma

Härliga sö(m)ndag!
Kanske var det dags nu efter veckor med dålig sömn, kanske var det fredagens sena timme. Kanske var det alla spänningar som släppt och alla problem jag lämnat bakom mig. Eller så var det kanske de två glas med alkoholhaltig dryck jag förtärt. Oavsett anledningen så var det underbart, härligt och definitivt välbehövt. I natt sov jag i över 10 h. Äntligen! Jag har haft det tufft med sömnen de senaste veckorna då jag varit stressad och haft så mycket att göra. Nu börjar det bli mindre att göra och om fem dagar tar jag tio dagars "semester" (ingen skola och inget jobb, det är väl semester antar jag?). Ska bli helt sjukt, kommer ju klättra på väggarna! 
 
Trots alla sömntimmar har jag varit lite småtrött under dagen som gått. Har ju hunnit en massa också så det kanske inte är helt konstigt ändå. Började starkt efter en lång sovmorgon med en springtur med syrran. Vi spran på rödberget i kuperad terräng och det var för mig ett rätt hårt pass upp och ner för backarna i fyra kilometer. Efter det var benen lagomt möra. Efter lite dusch (som fick min lugg att ställa sig rakt upp då jag cyklade i motvind) och födointag så åkte vi upp på ersboda för lite shopping. Jag behövde en hoppsadelgjord och hittade en lång och dessutom brun och även en snygg förbygelsmartingal (min marginal var visst cob). Kunde inte låta bli att unna mig ett par snygga bling-sporremmar också till tävling. Syrran och hennes sambo skulle köpa vandrarkängor så då fick jag ströva runt och hittade ännu mer grejer som jag "behövde". Ett par "funktions"(typ)-trosor att tävla i, självklart vita, och ett grönt linne, jag som sällan bär grönt. Nu har jag shoppat alldeles för mycket den här månaden då jag igår också shoppade shorts, en klänning (jättesöt ljusgul) och bikini (återkommer till det). 
 
När shoppingen äntligen var klar åkte vi till stallet och jag logerade en pigg Guzzman som hade vilat igår. Han fick springa av sig ordentligt tills han blev avslappnad och då såg han riktigt fin ut. Imorgon ska vi rida lite igen. Provade även gjorden och förbygelsmartingalen och de passade fint. Ska använda dem nästa gång jag försöker mig på att hoppa lite vilket blir här i veckan som kommer. Efter stallet åkte jag hem, lagade middag och grattade mamma, mormor och farmor på morsdag. Sedan skulle jag plugga resten av kvällen. Jag började så gott jag kunde men föll efter en stund i djup sömn och vaknade inte förens nu. Det behövdes nog efter denna aktiva dag och eftersom att jag är klarvaken nu så fortsätter jag väl plugga och sover lite senare. Jag vet vad du tänker "är det riktigt smart när man har sömnstörningar?" men plugget måste göras så det är bara att bita ihop. 
En pigg Guzzman 
 
Angående det här med de två gals alkoholhaltig dryck som jag förtärt igårkväll så kanske du sitter och funderar över vilket arrangemang jag var på. Faktiskt inte yran som alla andra. Tror aldrig jag har varit på yran någonsin och festat trots att jag bott i Umeå 24 av de 25 somrar jag hunnit leva. Det var faktiskt ett helt annat arrangemang då min mamma och hennes sambo sedan flera år gifte sig. En mindre tillställning med endast vi "barn" som gäster men inte mindre vacker för det. Efter giftermålet som skedde i rådhuset åt vi allesammans en god middag på Gotthards där det bjöds på champagne och sedan vin till maten. Därav mitt intag (inte för att det är konstigt att annars intaga på en lördagskväll). Kvällen blev inte allt för sen och trevligheterna tog slut vid lämplig tidpunkt. Så fort jag kom hem så slocknade jag. 
Jag, mamma och syrran på bröllopet
 
Imorgon är det måndag och dessutom första juni. Jag var ju som sagt och provade bikini igår och det var inte en helt angenäm upplevelse. Jag och min kropp är inte redo för beachen! Därför väljer jag att utmana mig själv, från och med imorgon att komma i form för att bära min snygga bikini. Nu blir det springturer, styrketräning och bättre kost som gäller en månad så får vi se om det blivit någon skillnad till första juli. Så om ni har något roligt som ni vill hitta på som har med träning att göra, dra med mig. Juni ska bli månaden då även jag är en träningsgalning (är ambitionen i alla fall). Vi får se hur det går. Jag kan lova att det kommer att finnas före-och-efter-bilder men jag kan inte lova att de kommer att publiceras då de kan vara så hemska att att män konverterar. Vi får se om jag i slutändan törs utsätta er kära läsare för det. Nu är det dags att fortsätta plugga!