Emma

Härliga sö(m)ndag!
Kanske var det dags nu efter veckor med dålig sömn, kanske var det fredagens sena timme. Kanske var det alla spänningar som släppt och alla problem jag lämnat bakom mig. Eller så var det kanske de två glas med alkoholhaltig dryck jag förtärt. Oavsett anledningen så var det underbart, härligt och definitivt välbehövt. I natt sov jag i över 10 h. Äntligen! Jag har haft det tufft med sömnen de senaste veckorna då jag varit stressad och haft så mycket att göra. Nu börjar det bli mindre att göra och om fem dagar tar jag tio dagars "semester" (ingen skola och inget jobb, det är väl semester antar jag?). Ska bli helt sjukt, kommer ju klättra på väggarna! 
 
Trots alla sömntimmar har jag varit lite småtrött under dagen som gått. Har ju hunnit en massa också så det kanske inte är helt konstigt ändå. Började starkt efter en lång sovmorgon med en springtur med syrran. Vi spran på rödberget i kuperad terräng och det var för mig ett rätt hårt pass upp och ner för backarna i fyra kilometer. Efter det var benen lagomt möra. Efter lite dusch (som fick min lugg att ställa sig rakt upp då jag cyklade i motvind) och födointag så åkte vi upp på ersboda för lite shopping. Jag behövde en hoppsadelgjord och hittade en lång och dessutom brun och även en snygg förbygelsmartingal (min marginal var visst cob). Kunde inte låta bli att unna mig ett par snygga bling-sporremmar också till tävling. Syrran och hennes sambo skulle köpa vandrarkängor så då fick jag ströva runt och hittade ännu mer grejer som jag "behövde". Ett par "funktions"(typ)-trosor att tävla i, självklart vita, och ett grönt linne, jag som sällan bär grönt. Nu har jag shoppat alldeles för mycket den här månaden då jag igår också shoppade shorts, en klänning (jättesöt ljusgul) och bikini (återkommer till det). 
 
När shoppingen äntligen var klar åkte vi till stallet och jag logerade en pigg Guzzman som hade vilat igår. Han fick springa av sig ordentligt tills han blev avslappnad och då såg han riktigt fin ut. Imorgon ska vi rida lite igen. Provade även gjorden och förbygelsmartingalen och de passade fint. Ska använda dem nästa gång jag försöker mig på att hoppa lite vilket blir här i veckan som kommer. Efter stallet åkte jag hem, lagade middag och grattade mamma, mormor och farmor på morsdag. Sedan skulle jag plugga resten av kvällen. Jag började så gott jag kunde men föll efter en stund i djup sömn och vaknade inte förens nu. Det behövdes nog efter denna aktiva dag och eftersom att jag är klarvaken nu så fortsätter jag väl plugga och sover lite senare. Jag vet vad du tänker "är det riktigt smart när man har sömnstörningar?" men plugget måste göras så det är bara att bita ihop. 
En pigg Guzzman 
 
Angående det här med de två gals alkoholhaltig dryck som jag förtärt igårkväll så kanske du sitter och funderar över vilket arrangemang jag var på. Faktiskt inte yran som alla andra. Tror aldrig jag har varit på yran någonsin och festat trots att jag bott i Umeå 24 av de 25 somrar jag hunnit leva. Det var faktiskt ett helt annat arrangemang då min mamma och hennes sambo sedan flera år gifte sig. En mindre tillställning med endast vi "barn" som gäster men inte mindre vacker för det. Efter giftermålet som skedde i rådhuset åt vi allesammans en god middag på Gotthards där det bjöds på champagne och sedan vin till maten. Därav mitt intag (inte för att det är konstigt att annars intaga på en lördagskväll). Kvällen blev inte allt för sen och trevligheterna tog slut vid lämplig tidpunkt. Så fort jag kom hem så slocknade jag. 
Jag, mamma och syrran på bröllopet
 
Imorgon är det måndag och dessutom första juni. Jag var ju som sagt och provade bikini igår och det var inte en helt angenäm upplevelse. Jag och min kropp är inte redo för beachen! Därför väljer jag att utmana mig själv, från och med imorgon att komma i form för att bära min snygga bikini. Nu blir det springturer, styrketräning och bättre kost som gäller en månad så får vi se om det blivit någon skillnad till första juli. Så om ni har något roligt som ni vill hitta på som har med träning att göra, dra med mig. Juni ska bli månaden då även jag är en träningsgalning (är ambitionen i alla fall). Vi får se hur det går. Jag kan lova att det kommer att finnas före-och-efter-bilder men jag kan inte lova att de kommer att publiceras då de kan vara så hemska att att män konverterar. Vi får se om jag i slutändan törs utsätta er kära läsare för det. Nu är det dags att fortsätta plugga! 
Trots att jag inte har flyt
Detta har varit en grymt bra dag! Trots att jag inte har flyt! Jag har seriöst tappat allt jag hållit i. Tappat mobilen i backen tre gånger (!!!) varav en var i asfalten när jag cyklade. Inga större märken blev det som tur var. Har även tappat ett glas i golvet så det blev glassplitter i hela hallen och en godispåse (som tack och lov var stängd) på Ica. Inget vidare flyt med andra ord. Man kan undra vad det är för fel på mig och min greppförmåga. Jag har ingen aning. 
 
Men det har ändå varit en grymt bra dag. Jag har kört min trasiga bil, som egentligen är körbar men bara misstänks gå sönder i ett hjullager när som helst, till verkstaden för att kolla en grej. När jag ändå var ute och körde så drog jag hela vägen till stallet. Som tur var höll den. Den är verkligen fantastisk att köra! Det är så lätt att få in växlarna och den gasar på så bra när man trycker ner pedalen och sätena är så sköna och den har så bra musik i sig. Det är som att komma när jag kör den. Idag har jag vågat mig på att hoppa lite med Guzzman som var helt övertaggad. Gick ju rätt bra ändå. Var inget komplicerat bara fyra travbommar och ett kryss med travbom in. Guzzman var lite busig och gjorde några bocksprång, han verkar tycka att det var superkul! Dagen har nu avslutats med bio och nya avengers. Den var det som man väntat sig - förstörelse, vilda fighter, fräcka kommentarer, coola effekter, snygga skådisar och så jävla snygga bilar att man dör (Tony Stark kör orange R8 med kolfiberbackspeglar). En riktigt trevlig avslutning på en bra dag! 
 
Viktigt
Idag började jag dagen med att skriva en viktig tenta. Väldigt viktig, nog den viktigaste tentan i mitt liv. En sån viktig tenta så att om jag inte skulle klara den så får jag inte fortsätta till år 3 på min utbildning. Och det var en omtenta. Kändes bra när jag skrev första och jag förstod inte ens efter tentagenomgången riktigt varför jag inte klarade den. Men jag bestämde mig för att denna gång skulle det gå vägen. 4,5h och 13 sidor senare känns det ändå rätt så bra. Jag tror faktiskt att denna gång blev det bra, jag måste bara ha klarat den efter alla dessa sidor. Kändes som att jag hade koll på läget. Nu är det bara att vänta... Vänta på min dom. Vänta på min framtid. 
 
Efter tentan åkte jag och red Guzzman. Vi hade ett riktigt bra pass idag. Dock så blev det kort då det kom en kille och började gräva med en grävskopa bredvid banan sen. Jag resonerade att hellre kort, bra och avspänt pass än ett långt, mindre bra och spänt. Så fick det bli. Synd då han var så fin men jag har ju fler dagar på mig att rida. Imorgon ska vi se om vi inte vågar oss över något litet hinder, det blir spännande! Vi har bokat in oss på vår första Marc-träning nu och det blir den 8e juni. Jag ser verkligen fram emot det och det är kul att det känns som att vi lär känna varandra mer och mer för varje dag. Jag kommer nog ha riktigt roligt med denna fina och känsliga häst! 
Guzzman har matchande grimma och täcke