Emma

Helgen med hingsten Hayco
Nu har jag och Hayco också gjort säsongsdebuten. Blev i Umeå och vi red MsvC:1 lördag (i svart kavaj) och debuterade MsvC:2 på söndagen (i orange kavaj). 
 
Upplägget innan blev inte riktigt som planerat. Det var tänkt att jag skulle rida söndag, vilket jag gjorde. Då var han superfin! Blev ett kort pass där vi bara kontrollerade att allt funkade. Sedan fick han vila måndag-tisdag och planen var att jag skulle rida ordentligt onsdag och jogga torsdag. Men av olika omständigheter blev det vila onsdag också så jag fick rida ordentligt på torsdagen. På fredagen blev det också vila. Väl mycket vila men jag vet ju att han kan rörelserna. 
 
Alla resor har gått bra. Väglaget var bra och Hayco står stadigt och stilla. Han var även väldigt duktig att lasta. I det nya stallet var han lugn och har legat och sovit på natten (alldeles spånet på morgonen). 
 
På lördagen var han superfin! Absolut vårt bästa genomförande i MsvC hittills. Han känns starkare och mer bärig efter vinterns träningar. Inför starten var han lite laddad så jag fick börja uppvärmningen med att galoppera honom i lätt sits. 
 
På söndagen blev det stressigt före pga en oförutsägbar rullning i spånet efter flätning. Väl på hästen blev jag lugn, han kändes fin. Vi fick en rejäl miss i en travökning men annars genomförde vi programmet efter bästa förmåga. 
 
Det blev lite bakslag på poängen i helgen men vad gör det när det är en sån fröjd att visa upp denna vackra och maffiga hingst. Inga placeringar men många nya erfarenheter. Det kommer nog bli en rolig säsong! 
Är man inte bäst får man vara snyggast 
 
 
Hästprylar
Idag har jag och Guzzman invigt vårt petrolblå schabrak från PS of Sweden (heter Birdie num num). Till det red jag i min tröja i samma färg från Harrys Horse. Jag älskar färgen! Nästan lika fint som orange. Definitivt finare än orange på Guzzman, han klär väldigt bra i petrolblå. Jag önskar det fanns en kavaj i petrolblå... men har inte hittat någon. Har dock hittat en i turkos färg ("keramik") som skulle kunna vara samma färg som den ljusa passpoalen på schabraket. Det skulle ju vara supersnyggt. Synd att inte PSoS har någon huva i samma färg. Vad tror ni? 
Sjukt snygga
Bild från PS of Sweden
Kavaj från Harrys Horse
Guzzman bjuder på crazy-eyes
 
Annars ska jag ha min orangea kollektion när vi hopptävlar. Det blir nog den i debuten. Den har ju aldrig sett dagens ljus, iaf inte alla delar tillsammans med varandra. Har tränat med schabraket och huvan en gång för Erik och har ju hunnit tävla några gånger med den orangea kavajen. Blir kanske så att kavajen får föröka med till umeå nu i helgen på dressyrtävlingarna. Är ju ändå två andra friesrar där utöver Hayco så vi måste synas i mängden. Han klär nog väldigt bra med den. 
Orangea schabraket och huvan från PSoS
 Kavaj från Harrys Horse
Guzzman in action, hoppar lite högre än nödvändigt, jag i bakvikt...
 
Eftersom att jag vet att jag inte kommer vara bäst på hopptävling (lets face it) så är det viktigt att vara snyggast. Brun sadel, prestige med matchande träns och förbygelsmartingal. Till tränsbett har han ett snyggt pannband från PSoS med strass och pärlor. Sedan mina hopp-stövlar gick sönder så hoppar jag i jodjours och chaps. De är båda bruna och chapsen har en övre kant i lack, det gillar jag. Nu har jag även beställt en brun hjälm som jag ska hoppa med. Han har fått banskydd från PSoS i crocko-lack med fluff på insidan. Dock så sitter de så dåligt. Framskydden glider ner och bakskydden snurrar. Så jag vågar knappt rida med dem, definitivt inte hoppa. De är sjukt snygga men jag riskerar inte några snubblingar för att vara snygg. Där går till och med min gräns. Det får bli våra äldre som ändå sitter superbra, bara inte är lika snygga. Åh alla dessa hästgrejer! Det tar aldrig slut... och blir aldrig tråkigt! kanske min tyngsta last i livet. Men det finns ju värre saker att lägga energi och pengar på. 
Pannbandet, bild från PSoS
 De snygga benskydden från PSoS
 Chaps från Harrys Horse
 Hjälm från Harrys Horse
Supersöndag
En ledig söndag, helt fantastiskt! Jag hinner mycket när jag inte är ledig så jag hinner massor när jag är ledig. Började dagen med stalljour på Näset. Utsläpp, snygga till i stallet och lunch ingår. Mockade och packade hö däremellan. Hann också kolla lite på hoppträning, inspirerenade, och rida ut en sväng i solen med Guzzman. Han var pigg och glad och jag hade mer trott på att han vilat dagen före och inte tävlat. Men han var väl glad sedan igår antar jag. Blev en lugn tur. På ängen låg det lite snö så efter en skrittur längs vägen så fick han trava och galoppera lite där. Jag hann också städa upp och putsa i skåpet efter tävlingen (då det alltid blir mer eller mindre kaos). När jag lunchat alla åkte jag hem och fixade lunch till mig själv. Sedan sandpapprade jag mitt sovrum som jag lyckats spackla innan jobbet i fredags. Efter att jag sedan fått bort dammet åkte målarburk fram och jag började grundmåla väggarna med vit färg. Var precis så det räckte till de tre väggarna som inte ska tapetseras. På onsdag ska jag handla golv hade jag tänkt så att det hinner acklimatisera sig innan jag öppnar förpackningarna. Kommer bli så fint och det känns så roligt att jag fixar det (nästan) själv, mycket av det iaf. Pappa får komma och hjälpa mig lägga golv och montera garderobsväggar men målning och tapetsering fixar jag själv. Rummet blir vitt, svart och grått och nu funderar jag på om jag ska sätta upp en ljusrosa gardin där inne. Jag tror att det blir snyggt med lite färg. Kanske någon rosa kudde till sängen eller så också. Har hittat en jättefin rosa fåtölj som jag jättegärna vill ha men den var lite dyr så vi får se hur det blir med det. Åter till dagen, mitt i målningen tog jag paus och såg lite på en serie innan jag fortsatte. När målningen var klar åkte jag ut och red Hayco. Han kändes fin. Vi stämde av förvända galoppen och skolorna och båda kändes väldigt fina. Det blev ett kort pass men då han kändes så bra så gjorde det inget. Nu sitter jag här och vill verkligen få ut allt av denna dag (lite så jag lever) och då kom jag på att jag har ju hallon i frysen. Blev till att snöra ihop en hallonkladdkaka såhär på kvällskvisten. Den står i ugnen nu men är snart klar. Smeten var iaf väldigt god så jag har stora förhoppningar! Det var min lediga söndag det, nu väntar jobb imorgon. 
Hallonkladdkaka