Emma

Hemmadressyr dag 2
Hm... Blev inget tävlande idag. Har spöregnat hela dagen och blåsit som tusan! Inte vill ju jag och Lellis springa runt i geggan heller. Så jag gjorde ett klassbyte och rider morgondagens LA:4 istället för dagens MsvC:1. Så imorogn blir det först MsvC:2 och sen alltså LA:4 och då förhoppningsvis i solsken.
 
Eftersom att Lelle ändå behöver röra på sig så red jag i stora ridhuset en stund, tajmade så det inte var så många andra där mellan två klasser. Måste säga att det kändes riktigt bra, framför allt i traven. Blir nog kul imorgon!
 
 
 
Är kanske världens löjligaste matte men jag har nog världens coolaste häst!  
Hemmadressyr dag 1
Ojoj, vilken vecka! Känner mig helt söderstressad och illamående...
 
Red lille hästen inne på fredagen och han kändes riktigt fin och lydig. Visade honom sedan banan på kvällen och då var han inte så fin och lydig... tack och lov stog jag på backen och ledde honom. Var sugen på att stryka mig men det är ju fan att man ska behöva känna så för att det är för mycket att göra på ens egna tävlingar, vi gör ju det här för att det ska vara kul!! Bestämde mig istället för att sänka alla krav på prestation och bara gå in och rida för rutinens skull (i Lelles fall).
 
Fick riktigt bra framridning, alldeles lagom och Lelle kändes relativt lung och dessutom väldigt fin på kandaret. När jag gick in på banan blev han dock lite spänd. Men inte på samma sätt som i Sundsvall för nu kändes han ändå framme bara spänd i nacken. Vi genomförde MsvC:2 ganska bra, fick parrera lite men inga större missar och vad jag upplevde som bra form och tempo. Bedömningen var dock en annan historia och procenten slutade så lågt att jag inte ens tänker nämna dem. Till min tröst så var vi ändå på den högre halvan i resultatet, bara två-tre utanför placering av alla 22. Bestämde mig för att strunta i procenten och glädjas åt att jag var nöjd med en väl genomförd ritt på en fin häst.
 
Idag är det tre domare, ska bli spännande. Dock så bjuder vädret på regn och storm... Inte lika spännande!
 
Vilddjuret Lelle checkar banan inför helgen ©
 
 
Äntligen semester! Eller?
Jahapp första semesterdagen och jag vill bara bryta samman över att jag har så mycket i huvudet! Fast måste säga att jag löser, kommer ihåg och utför det mesta väldigt bra. Men man känner en sån stress när man inte gjort klart något, även om det inte är möjligt och man faktiskt är ute i god tid så är det mycket att komma ihåg. Och blir lätt mer från olika håll. Skönt ska det bli när detta är över och jag får semester på riktigt! I mitt fall är det dock bra att jag gör bort det mesta före helgen vilket innebär att jag kan koncentrera mig lite på att tävla sedan. Rider en MsvC per dag och Lelle har faktsikt känts riktigt fin de senaste dagarna. Idag blev det dock bara en barbackaskritt i paddocken. Var 8h i stallet och av dem la jag ca 1-1,5h på min egen älskade häst.
 
Efter helgen blir det dock lugnt. Lelle ska varvas ner måndag-onsdag och sen åker han på bete. Då följer jag med honom och bor hos mamma (där han ska gå) till söndagen. Planerar att se på film, sy och sola. Sen drar mitt sommar-/semesteräventyr igång. Flyger  ner till Stockholm på måndagen (9e) och är där till torsdagen (12e). Sen åker jag ner till Halmstad till lördagmorogn (14e) då jag åker ner till Falsterbo och går på horseshowen lördag och söndag med herr och fru G. Sen hakar jag på dem uppåt genom Sverige och min tanke är att hoppa av någonstans i närheten av mormor (blir väll 16e). Planerar att stanna hos mormor till lördagen (21a) och sen åka hem. Börjar jobba igen på måndagen (23e). Vilken semester alltså, kommer ju bli hur kul som helst!!!
 
Men som sagt... först måste jag överleva helgen!