Emma

Of to Norwey
Om några timmar går planet (förhoppningsvis med mig i) till Stockholm. Där spenderas ett dygn hos faster, farbror och kusin och sen åker jag imorgon vidare till Oslo för att fira nyår där! 

Alltid lika jobbigt att skiljas från Lellis när man ska åka men jag vet att han är i goda händer...

Nästa år ska jag nog inte åka runt så mycket som i år, så vida det inte är på tävling men jag tror det kanske också kommer trappas ner aningen pga studierna. Jag ska verkligen satsa på min utbildning. Tänkte också ta ett "hälso-år" och äta ordentligt och ta hand om mig bättre. Tror det kanske även blir ett "vitt år" då jag på sista tiden blivit väldigt anti alkohol. 

2013 har inte riktigt blivit som jag trodde vid årets början men som jag sa då så skulle jag vara på en annan "plats" i livet än jag var då och det är jag ju! 

Jag har mycket att vara tacksam över även om detta år inte varit det bästa i mitt liv direkt (bland de sämre). Men mycke bra har också hänt. Min häst har inte blivit skadad utan har var pigg och fräsch så vi kunnat träna och tävla det vi ville (att sedan resultaten inte blev de önskade är en annan femma), jag har äntligen börjat en utbildning som jag känner mig jättenöjd med och har ju faktiskt detta år lyckats ta mig till London! 

Nu ska vi blicka framåt till ett bättre 2014! 
Gott nytt år!! 
Jag & Lellis
Mellandagarna
Trodde jag dragit vinstlotten när jag schemalagdes för mellandagarna men där hade jag fel... Röd dag = bra betalt. Då vill jag ju självklart hellre jobba dagtid, vilket jag fick (har så snälla chefer). Dock var ju dagarna inte riktigt lika lugna och stillsamma som jag hoppats på...

På juldagen förväntade jag mig inte så mycket att göra, men det fick jag! Inte var vi då många som jobbade heller men duktigt slet vi ändå och fixade det med bravur! Vem kunde ana att alla ville äta på Max dan efter julafton, borde man inte äta rester från julbordet då? 

På annandagen förstod vi iom mellandagsreans start att det skulle bli full rulle, det blev det också! Men det gick bra... Men det tog aldrig slut... Bra kämpat alla inblandade! 

Inte en superpigg och glad fröken Berg som började dagen idag med att trotsa sina chefer och gratisjobba en extra halvtimme eftersom att hon klokt nog visste att det skulle bli mycket att göra. Tur var nog det för när det saknas några personer ur bemanningen så är det bra om allt är ordentligt uppfyllt och portionerat så att man kan köra på i ett sträck sedan resten av dagen... Men fy så utmattande! Inte bara fysiskt utan också psykiskt. Vi var verkligen grymma och gjorde ett fantastiskt jobb men bara tanken på vad vi kunnat åstadkomma om vi varit en eller två till gjorde mig irriterad. 

Allt jobb i vanliga fall borde heta "lätt" istället för det här var verkligen jobbigt! Men nu har jag överlevt utan större blessyrer, bara en mindre blödning (blåmärke) på smalbenet, ont i huvudet, spänningar i axlar och rygg (kan också ha med Lelles avkastning att göra) och påsar under ögonen. 

Ikväll unnar jag mig ett glas vin under tiden som jag pluggar lite cellbiologi. Nu jobbar jag inte igen förens nästa år! 
Julafton
Igår var det julafton! Fast "skilsmässobarn" som man är så blir det ju två julaftonar. Vi, jag och syrran, firade "lilla julafton" den 23:e hemma hos farmor och farfar tillsammans med pappa, E och P. Mysig tillställning och som vanligt äter man ju alldeles för mycket...

Igår på självaste julafton var vi hos mamma detta år. Där samlades många personer från olika håll för fira. Bland annat min mormor och morfar som det var väldigt kul att få fira med. Blev som vanligt Kalle, julbord, klappar, lekar, bullar, choklad och många skratt! Ni vet det där vanliga på julen.

Fick fina klappar också! En ny slalomhjälm (supersnygga och väldigt efterlängtad) av pappa och jag och Lellis fick ett schabrak av mamma (hör och häpna). Av syrran fick jag nånting som är en (Victorias) "secret" mellan henne och mig! Och massor med annat fint, användbart och bra. 

Julaftonsdagen började dock med det bästa, nämligen barbacka på Lelles rygg! Kan ni tänka er något mysigare? 


Mys med Lucky hos farmor och farfar

Jag och syrran hos mamma

Barbacka på Lelles rygg