Emma

Från dressyrhäst till hopphäst
Igår fick jag och Guzzman vara med på träning för Erik Berggren då vi en plats i sista stund blev ledig. Som vanligt var jag mycket nervös och tyckte att alla hinder så höga ut. Under uppvärmningen kändes Guzzman avslappnad och lydig så då lugnade sig mina nerver något. Då jag ibland kan hamna i backläge och glömma galoppen så intalade jag mig själv att jag skulle hitta framåtlägen och inte mesa. Emellanåt fick vi till det riktigt bra med fina språng. Erik höjde hindren, högre än jag egentligen vågar, men det gick bra ändå. Guzzman tyckte inte att hindren var för höga dock utan klev lätt över. Ibland mellan hindren fick jag problem då jag inte kom ner i sadeln så jag kunde sitta emot och bromsa med sätet. Istället blir han stark då jag bara använder handen. Erik fick skälla lite på mig och sedan fick han mig att bevisa för mig själv att jag faktiskt kan. Det går inte att först bara rida till 50% och sen gnälla över att man inte kan. Men jag kunde, och det såg dessutom bra ut. Vem vet, hopptävlingsdebuten kanske inte är så långt borta som jag trott ändå. 
 
 
Pite-tävlingarna
Då var jag och Guzzman hemma igen efter vårt första övernattningsmeeting. Nu är vi båda rätt trötta men glada och det blir lugnt i några dagar. Guzzman är en pärla att åka iväg med, så trygg och rutinerad. Går bara rakt in i transporten utan funderingar och är lugn på området trots rörig miljö (så länge man inte sitter på ryggen). Han var mest bara hungrig hela tiden. 
 
Lördagens start har jag redan berättat om mer utförligt i det tidigare inlägget. Allt bara stämde. Häst och ryttare i ett, då kan man göra vad som helst! Varje steg var samspelt mellan oss och Guzzmans koncentration var endast på mig. 68,49% i MsvB:2 och en vinst bidrog vår fina kommunikation till. Väldigt nöjd med det! Klassen reds med den orangea kavajen och många tycker nog att den är ful, inte passar in och att det är vågat. Själv tycker jag att den är snygg och det är ingen som missar mig och Guzzman (brun valack) under klassen. 
Lördagens resultat
 
På söndagen red vi MsvB:4 för kval till MsvA, i svart kavaj. Guzzman var väldigt trött på framridningen och jag tog det försiktigt och tänkte att han kan väl få vara lite seg då. Men när han kom in på banan blev det fart i honom. Han gnäggade i inridningen och stack två gånger. Ena gången kunde jag parera men andra gången precis innan enkla bytet så vi fick en 3:a på det. Han var dock på plats i fattningen igen. Han gjorde fina byten förutom sista då han var laddad och sparkade under sig med bakbenet vilket gav oss en 4:a. Jag tryckte säkert till för hårt i det läget när jag gav hjälpen. förutom missarna hade han några väldigt fina moment med bland annat en 8a på en travökning. Jag är väldigt nöjd med honom ändå för såhär är han ju ibland. Vi slutade på 64,35% och hamnade just utanför placering, endast 1 poäng från tvåan och 3 poäng från ettan. Kvalet klarade vi så nu är vi färdigkvalade till MsvA. 
Söndagens resultat
 
Nu planerar vi MsvB:4 på SURF 4/6 och sedan Norrlandsmästerskap i Sundsvall med MsvB:4 och debut i MsvB:5 18-19/6. Efter det blir det lite vila och sedan trimma serier och piruetter inför start i MsvA till senhösten. Kanske får lov att köpa en ny frack också då min gamla inte sett dagens ljus på 8 år. Blir roligt och spännande att komma tillbaka upp i klasserna och jag har verkligen världens finaste tävlingskompis. Ser fram emot att fortsätta utvecklas med honom. 
Finaste Guzzman
När allt bara stämmer
Igår startade jag och Guzzman MsvB:2 på Piteå RKs regionala dressyrtävlingar. Vi har haft en bra uppladdning under veckar. Först lite kravlöst bus med hoppning på hoppbanan söndag förra veckan och lufs i skogen i måndags. I tisdags fick han vila och sedan har vi kört dressyr onsdag-fredag. I onsdags red vi helt ensamma i lilla ridhuset och det blev ett ordentligt pass med mycke lösgörande och rörelser. I torsdags red vi på hoppbanan och jobba tempoväxlingar och byten. I fredags red vi i lilla och han fick gå rund och låg hela passet, ett lugnt pass med eftergift i fokus. 
 
Gårdagens framridning blev alldeles lagom. Vi red fram inne och red inte så länge. Bara checkade av hjälperna. När vi kom ut på banan var Guzzman fokuserad och eftergiven. Varje steg gjorde vi tillsammans, samspelta. Programmet flöt på utan missar och jag kunde inte låta bli att le under hela programmet då han var så otroligt fin. vilken fantastisk känsla! Han var så eftergiven att jag kunde klappa honom på halsen efter ena bytet och han låg kvar i formen och bärigheten. 
 
Resultatmässigt blev det procentrekord för både honom och mig i MsvB med 68,49%. Det räckte dessutom till en seger i klassen. Min fantastiska häst! Fyra vinster under det året jag haft honom. Han är en riktigt guld-häst! 
Nöjda efter ritten
Prisutdelning (utan häst)
Priser
 
Idag ska vi rida MsvB:4 och då hoppas jag klara 62% så vi får vårt andra kval till MsvA.