Emma

Påskhelgen
Vilken helg alltså!!

Långfredagen började med sovmorgon och sen åkte jag och Anna till stallet och tog hand om våra hästar. Vi började med Lelle som vi knoppade och matchade till lite mer än vanligt. Sedan red jag i paddocken medan Anna fota mig. Hon lyckades fota 565 bilder som vi sedan rensade ner till 224 st, alltså de allra bästa! Lelle kändes otroligt fin och jag tänkte att "såhär ska han vara på tävling". Efter det så red vi ut i skogen med Raspen och Kingen (jag red Raspen). Jättemysigt att få vara ute och galoppera lite och hästarna skötte sig väldigt bra. Efter stallet åkte vi hem till Anna och åt bakpotatis med hemmagjord räk- och romröra och till efterrätt chokladmousse -otroligt gott!!

Jag & Don Leonardo, Långfredagen ©

På lördagen, Påskafton, fick jag rida Kingen medan Anna hoppad Raspen, gick väldigt bra för båda och Kingen kändes fin. Sedan red jag Lelle i paddocken. Han var lite spänd men skötte sig och snälla Anna filmade oss lite på slutet. Efter stallet så åkte jag ner till mamma och åt påskmiddag. Där fick jag gulla lite med den söta lilla valpen som jag har kommit på att jag vill ha. Hon heter What a Girl så jag (om hon vore min) skulle kalla henne för Wilma. Wilma och jag lekte massor inne och lite ute. Underbara lilla hund! Fick väldigt god mat också...

Queenousties What a Girl, Påskafton ©

På söndagen, Påskdagen, så fick jag rida på Annas fina Raspen i paddocken medan Anna fotade oss. Det gick jättebra att rida (om jag får säga det själv) och Raspen kändes väldigt fin. Fick många bra tips från Anna också som gjorde att det gick ännu bättre. Väldigt kul!! Efter det tog vi en långlunch som vi spenderade ute i den varma solen på ett hästtäcke. Vi passade på att putsa upp massor med träns när vi ändå satt där. Sedan gick vi ut på en promenad med Lelle och Kingen.

Jag & Raspen, Påskdagen © 

Idag har jag ridit på en väldigt pigg Lelle men han kändes väldigt fin. Sedan har jag varit ute i stugan och suttit och stekt i solen. Tror jag bränt mig lite...
Lelle 6 år

Idag för 6 år sedan föddes det i Tyskland ett litet mörkbrunt föl av rasen Tysk sporthäst. Hans mamma heter Wellnes och hans pappa heter Don Aparte, fast det lilla fölet fick aldrig träffa sin pappa. Fölet fick namnet Don Leonardo.

När Don Leonardo var 5 år gamal så såldes han från tyskland till en ung tjej i norra Sverige som heter Emma. När Don Leonardo anlände till Emma var han väldigt liten och mager men allt eftersom dagarna gick så växte han sig strakare och starkare. Emma gav Don Leonardo smeknamnet Lelle och satte genast igång med att skola lille Lelle till dressyrhäst. 

Nu dryga 9 månader senare så har de hunnit med 2 riktiga dressyrtävlingar och de tränar just nu inför nästa. Tillsammans har de ridit 5 starter där de lyckats få 3 placeringar. 

Emma och Don Leonardo levde lyckliga i alla sina dagar...

   

Långfredag
Efter en härlig sovmorgon (och kanske liiiite godis just efter frukost) så ser jag frem emot denna lediga fredag.

Första ska jag hämta upp A och sen så ska hon och jag åka till stallet och ta hand om våra fina hästar. Sen så åker vi hem till henne och äter middag. Hon ska även göra olika håruppsättningar på mig inför tävling. Åh så kul det blir!!

Så nu vill jag önska alla en Glad Påsk!