Emma

Såhär bra har jag aldrig varit!
Jag är helt lyrisk! Igår red jag träning för Åsa, världens bästa Åsa. Hon tar oss till nya höjder! Jag berättade att jag har anmält mig till Intermediaire 1/6 då det sedan kanske inte finns möjlighet förens i Maj (såvida jag inte vill köra jättelångt). Hon förstod och så satte vi igång att träna rörelserna från programmet. 
 
Vi började med helpiruetterna, som vi aldrig gjort förut. Vi har ju inte ens befäst halvpiruetterna ännu. Vi gjorde vår förberedande övning som jag ofta själv också använder där vi samlar galoppen, går ner till skritt, fattar piruettgalopp, går ner till skritt, fattar piruettgalopp osv. När galoppen är nog bra så vände vi, hela varvet, och han gjorde det så bra! Jag trodde aldrig att han kunde göra det så bra. Sedan gjorde vi samma i andra varvet och det gick också bra. Då gjorde vi linjen som den ligger i programmet - in vid H, piruett till vänster vid I, byte vid B, piruett till höger vid L och byte vid F. Det gick verkligen över förväntan. Fantastiska Guzzman! Han bara ger och ger ju mer man ber om och han älskar att jobba med kluriga övningar. 
 
Efter det gick vi över på serien och då jobbade vi med 2:orna. Det ska vara 7 byten i vartannat, vi har tidigare lyckats klara 6 st. Guzzman har dock en tendens att bli väldigt stor i galoppen då jag låter honom rinna iväg därför fick jag träna på att samla och rida genom hela serien. Först gjorde vi tre byten i vartannat, halt, tre byten i vartannat, halt. Sedan gick vi över på att göra alla sju. Guzzman är en väldigt klok häst och rättar sig så fort han vet vad han ska göra, bara jag ber honom om det. 
 
Slutigen gjorde vi saxen i galopp med sluta in 5m, byte, sluta övermedellinjen 10m, byte, sluta till medellinjen, byte. Där är det svårt att hinna med allt. Jag fick väldigt värdefulla tips och omställningen/bytet/skiftningen i slutorna och övningen gick helt ok. Den får vi jobba vidare på nu under veckan inför. Självklart får vi jobba med alltihop men jag måste säga att det gick över förväntan. 
 
Guzzman är en fantastisk häst och det finns så mycket mer i honom än vad jag någonsin trott. Han bara ger och ger men man måste be om det. Däri ligger mitt ansvar, jag måste rida för det. Han älskar att jobba och har så lätt för sig, starka bakben och en härlig framåtbjudning. Han är verkligen underbar, verkligen MIN häst. Kanske den hästen jag ridit som passat mig bäst av alla hästar. Är så otroligt lycklig och tacksam att få samarbeta, rida och äga en sån häst. Jag och Guzzman är ett team, vi gör det tillsammans. Vi presterar mycket på känsla. Det är ibland som magi. Så bra som vi var igår, så bra har vi aldrig varit. Själv har jag aldrig gjort så svåra övningar på ett så bra sätt. Jag har aldrig varit så bra, och utan Åsa och Guzzman skulle jag heller inte vara det. Så mycket kärlek!