Precis kommit hem från en härlig helg i Hemavan. Vi har åkte mycket skidor, solen har skinit och maten har varit fantastisk.
Vi kom ner på fredagen vid lunch och åkte direkt upp i backen. Det blev många åk i en svart backe bredvid Kungsliften. Den var superhärlig! Vi bytte skidor mellan varandra, jag och syrran, och provade även pappas skidor. Kul med lite variation. På kvällen åt vi på hotellet där det blev en fantastisk trerätters. På lördagen var vi ute i tid i backen och åkte fram till lunch. Lunchen åt vi i en stuga vid toppen på Solkattsliften som hette Björk. De hade verkligen god mat. Speciellt upplägg med en restaurang mitt på fjället men de erbjöd både lunch och middag samt fika. Blev några åk i de backarna också innan vi åkte upp i Kungsliften igen. Vi åt middag på Nannas i byn. Det hade också riktigt bra mat! På söndagen var vi stolta av att vara först i Kungsliften. Jag lyckades känna på snön på nära håll en sväng och i samma veva kontrollera att skidornas bindningar löste ut som de ska, det gjorde de... Båda måltiderna blev på Centrumhusets restaurang Perssons men trevligt sällskap. Jag var dock trött och illamående. Idag hann vi åka några åk men mina ben kändes slut. Sedan åkte vi hem igen, lite lagomt möra och solbrända men glada. Nu ska jag snart sova gott i min egen säng, den har jag saknat!
Det bästa från resan:
Frukost på hotellet

Mjukt bakat bröd, fortfarande varmt

Väldigt god äggröra och frasiga våfflor
Fördrink med tilltugg på hotellet:

Ett glas vin och charkbricka
Trerätters middag på hotellet:

Förrätten kantarellsoppa, kanske det bästa jag har ätit - någonsin!

Huvudrätt röding med en väldigt god vitvinssås

Efterrätten var inte så dålig heller - blåbär, italiensk maräng och lemoncurd
Lunch på Björk:

Våffla med stuvade kantareller, rårörda lingon och västerbottensost

Varm choklad med grädde och marshmallows
Middag hos Nannas:

Förrätten löjrom med tillbehör

Huvudrätten, en fantastisk renfilé
Backarna, utsikten, vädret:

Magiskt